2023-04-07 66 浏览
嚟到小泰國🇹🇭唔食返餐泰菜都對唔住自己啦,行過太子道西肚仔餓,咁啱見到呢間小曼谷xxx門口隻吹氣公仔不斷向我招手,一於捉緊下午茶嘅尾巴,入去醫下肚🫃🏼👇🏼我今次就試咗呢兩味👇🏼泰式鮮蝦炒金邊粉🍝$60黃咖喱雞肉配己原味炒薄餅🥘$49 另外跟餐嗌咗杯珍多冰🍹$21同椰青🧉$25下午茶嘅價錢,但份量真係無呃秤,唔會得細細兜,好似食咗陣風落肚咁,淨係性價比已經值得我下次再嚟食多次🧏🏽‍♂️咁講得肯返再食,味道就一定唔會差啦🫶🏼先講下個金邊粉,嗰浸油香我真係依家諗返起都留口水🤤而油得嚟又唔會膩,唔覺唔覺就吞曬成碟,真係好有風味🇹🇭再到個黃咖哩雞,食過好多間,其實好少可呢味餸會用雞件,一般都係放啲雞肉落去就算,所以一上枱嗰陣其實係有驚喜🤭而且佢啲雞仲係啖啖肉,唔會骨慘慘咁搵笨喎👍🏼真係好抵食,亦都好好食🤤黃咖哩個底有紅椒青椒洋蔥做底調味,用薄餅沾曬啲咖哩之後,忍唔住都飲咗兩啖先肯收手🫃🏼兩杯特飲跟餐平少少,椰青就唔洗多講啦,隻隻都係咁上下,清新,肉爽🤣珍多冰就甜得嚟唔會好罪惡,食幾啖又啜幾啖,好fresh囉🌻總括嚟講,無論份量、食物質素、味道以至價錢,我都係非常滿意💪🏼 9.5/10 期待下次再幫

👇🏼我今次就試咗呢兩味👇🏼
泰式鮮蝦炒金邊粉🍝$60

黃咖喱雞肉配己原味炒薄餅🥘$49

另外跟餐嗌咗杯珍多冰🍹$21同椰青🧉$25

總括嚟講,無論份量、食物質素、味道以至價錢,我都係非常滿意💪🏼 9.5/10 期待下次再幫襯👅