2020-07-20
PICI都算係數一數二最好味既手工意粉~正宗之餘又好食,今晚2個人一共食左4碟意粉~不過份量就唔係好大份既..1️⃣Lorighittas $150呢個係海鮮戒指粉~首先佢個sauce整得好出色!有好濃好濃既蝦味,而個戒指粉亦偏向煙韌.2️⃣Tagliolini $180佢係用新鮮既黑松露舖係面, 松露超級出!加上個汁好creamy, 而Tagliolini係較為腍身既意粉.呢個係今晚既Favorite !3️⃣Parmesan Ravioli $140義大利雲吞入面包住好多好多Parmesan Cheese,而雲吞上再舖上好嫩滑既牛肉,味道好夾.4️⃣Orecchiette $130貓耳朵粉亦係我第二favorite, 因為個粉本身好煙韌!而佢同個sauce亦係perfect match!呢個pasta再配上一杯Sauvignon Blanc 真係好正.
1️⃣Lorighittas $150
2️⃣Tagliolini $180