2017-03-20
今日同同事放咗工之後,見聽日係星期六,咁我哋一於就去食餐好啲嘅😌咁我哋大家都想食韓國嘢,上網search search就見到呢間係鑽石山嘅熨烤達人,環境同食物都係幾吸引我哋嘅地方,所以一放工就衝左去😎首先我哋叫咗個沙律頭盤,猩猩沙津😂因為佢將嗰啲酥皮卷砌成一個星星嘅形狀,個名都幾特別,其實都幾大份,表面嘅係用一啲酥皮裏面捲着一啲肉碎,啲肉碎都幾香而且加埋酥皮食嘅感覺好香口👍🏻下面舖住一啲生菜、士多啤梨、藍莓同埋香蕉,加埋酥皮一齊食個感覺都好fresh,感覺好清新而且唔會覺得油膩,中間有一個沙律嘅醬汁,呢個菜式幾特別值得一試😍咁嚟到呢度必試嘅梗係烤肉啦💃🏼我哋叫咗一個佢哋招牌嘅五花腩,仲有牛,係一開頭嘅時候嗰度嘅員工都好積極咁幫我地先燒咗,因為舊肉都幾大件,怕我哋自己燒會燒唔熟,好細心❤呢度嘅其中一個特點就係用熨斗會壓着件肉令到肉汁唔會流失,有得玩仲有得食,好正💥另外牛肉嘅質素都好好,價錢唔貴但係食到嗰種入口即溶嘅感覺,食得出用嘅部位都係牛比較好嘅部份,好回味😋另外我覺得幾好食嘅就係當我地點完菜之後,店員會將一啲蛋漿放落去烤爐旁邊,咁係唔同嘅格裏面我哋加左唔同嘅配料有泡菜芝士同埋粟米,食
另外我覺得幾好食嘅就係當我地點完菜之後,店員會將一啲蛋漿放落去烤爐旁邊,咁係唔同嘅格裏面我哋加左唔同嘅配料有泡菜芝士同埋粟米,食落去都有唔同嘅口感🙂但記住唔可以燒得太耐,如果唔係就會變得好老
我覺得可以試吓同值得推介嘅係芝士炸雞‼️‼️食落去完全唔會覺得啲雞肉乾身,有充分肉汁係裏面,而且愛芝士既就更加不得不試🈵
見到佢餐牌有個玉子燒,但因為我地得兩個人實在食得好飽,所以下次嚟嘅時候一定會試埋呢個💯