2016-10-13 2443 浏览
早排同啲師妹食飯,佢地話poly宿舍附近近紅磡中心度開左間烤魚妹妹食咁話,聽埋個名,我以為係謝霆鋒開今日特登帶埋太太一齊試下。店內既小職員大部份都講普通話,我覺得係交換生做part time呢!望下餐牌,好想食烤魚,雖則見到人地食麵都好香好正,唔理,叫魚!我叫左少骨既鯰魚,要$268,起初都幾肉痛,食落先知無後悔,汁我揀左醬香味,因為其餘都辣,太太好驚辣,一陣成個食唔到就慘了...醬香味有隻手指仔,應該都穩陣!我仲揀左兩款伴菜,鮮腐竹同鮮豆皮,每樣都係$18,量都唔少,先講個汁,醬香味好入味,好夠味,感覺好似好濃好濃的麵豉湯,無乜魚油,又唔太咸!鮮豆皮好有趣,好爽口,粗身,腐竹好吸味,將所有湯的精華帶到腐竹上,正!鯰魚好滑也沒有魚腥味,真係少骨,最好係個爐keep住有火,就算吹水耐左都唔怕!太太明明唔食得辣,都唔明點解佢會叫碟麻辣牛𦟌!最後我食左大半碟,我好欣賞啲花生,淋得黎好脆,我一食就停唔到口牛𦟌薄薄的一片,充滿麻辣味!可惜油份多左啲。食飽之後同太太坐多陣傾下台中之旅,店員見我地食完,貼心地幫我整熄個爐火,心之細,要讚!
今日特登帶埋太太一齊試下。
牛𦟌薄薄的一片,充滿麻辣味!可惜油份多左啲。