2016-10-02 938 浏览
十一也要工作,對自己好D當然要食好西今日揀左一間係荃灣既日式放題似乎是新開的,裝修好新!很喜歡它的環境,位與位之間空間好足夠!是晚我們食第一場( 5點半開始) ,我們早了十分鍾到,發覺已經排哂隊!等了數分鐘,我們被安排入座 係咁多人排隊既情況下,店員安排都唔錯!今晚可以話係十分驚喜,吃過不少放題!呢間性價比高! 食物種類多,飲品選擇也相當的多!而且是有Movenpick雪糕食的的確dum本放題一貫的做法,厚厚的餐牌選擇甚多一黎到當然係點刺身同壽司先啦刺身十分新鮮!大大隻既甜蝦,鮮味十足厚切帶子 帶來驚喜每樣叫一件,試完再叫推介和牛卷,面頭有牛油果同芒果!配上和牛食!芒果鮮甜同和牛好夾,仲有最愛既牛油果,食一舊點會夠魚子醬甜蝦必試,高級食材,簡單呈現鮮味松葉蟹棒配上蟹膏,好邪惡但好好味!又到食蟹既季節,未開始食蟹,但呢少少既蟹膏帶來了驚喜呢三款壽司命名為: 大 井 町也是店名!特色壽司很精緻,細細既一件,可以試不同款式「大」: 甜蝦配上魚子醬同蟹子,口感豐富「井」: 牛油果醬+碎三文魚,好夾「町」: 帶子微微燒過 配上蟹膏 和牛燒得岩岩好,唔會太熟,保留牛既鮮嫩牛味十足左口魚 魚油充份
十一也要工作,對自己好D當然要食好西

今日揀左一間係荃灣既日式放題
似乎是新開的,裝修好新!

很喜歡它的環境,位與位之間空間好足夠!

等了數分鐘,我們被安排入座
 係咁多人排隊既情況下,店員安排都唔錯!

而且是有Movenpick雪糕食的
的確dum本
Movenpick
放題一貫的做法,厚厚的餐牌
選擇甚多

一黎到當然係點刺身壽司先啦
刺身十分新鮮!大大隻既甜蝦,鮮味十足
厚切帶子 帶來驚喜
每樣叫一件,試完再叫

推介和牛卷,面頭有牛油果同芒果!配上和牛食!
芒果鮮甜同和牛好夾,仲有最愛既牛油果,食一舊點會夠
魚子醬甜蝦必試,高級食材,簡單呈現鮮味

松葉蟹棒配上蟹膏,好邪惡
呢三款壽司命名為: 大 井 町

也是店名!特色壽司很精緻,細細既一件,可以試不同款式

「大」: 甜蝦配上魚子醬同蟹子,口感豐富
「井」: 牛油果醬+碎三文魚,好夾
「町」: 帶子微微燒過 配上蟹膏
和牛燒得岩岩好,唔會太熟,保留牛既鮮嫩
牛味十足

左口魚 魚油充份 微微燒完好香口
榴連炸彈
榴連炸彈必食

炸得好香口,咬落榴連香味直逼

食完又食
燒菠蘿雖然表面略乾,但食落好juicy 好甜
牛舌就比較硬
香港制造的雪糕球, 有唔同口味

今晚試左豆腐味,唔錯,軟滑比得上大牌子雪糕
2016-10-01
Movenpick