2021-10-17
天氣涼涼地, 唔想四圍去, 於是就落樓下食啦。餐廳環境唔算大, 好在有訂枱, 晚飯時間都坐滿食客。 店員服務好好, 未落單先贈送枝豆一大碟, 枝豆有淮鹽, 好好好味。是日晚餐蟹籽壽司蛋壽司刺身盛8款龍王卷宮崎產燻黑豚串燒牛舌雞軟骨真鯛薄切配海膽鹿兒島一口霜降牛刺身盛, 全部都係新鮮海鮮, 有鯛魚,帶子, 中拖羅等等, 食材高質, 非常可口, 刺身好鮮甜, 正。鹿兒島一口霜降牛, 牛味濃, 入口油香滲滿口, 真係好似去左日本食牛咁的感覺。龍王卷, 材料有炸蝦,吞拿魚蓉, 三文魚子, 三種材料夾埋,口感豐富, 每款食材都唔會搶走大家的味道。真鯛薄切配海膽, 雖然得2件, 但海膽味加鯛魚一齊食, 又幾特別, 海膽味一般較濃,配上鯛魚,可以淡化少少海膽味,怕食海膽人士都唔使怕。竜王居酒屋, 一定返轉頭。
是日晚餐
串燒牛舌
雞軟骨
真鯛薄切配海膽
鹿兒島一口霜降牛
竜王居酒屋, 一定返轉頭。