餐厅: 素之樂創意蔬食料理
资讯:

平时系北角返工,呢一间系同事口中都经常听到既素食餐厅。位置比较偏僻,基本上唔系北角人都可能未必知有呢间咁出色的素食餐厅!我同同事系5月既时候去食Lunch Set! 一般都建议大家去叫平日既lunch set(平均120蚊一个人)! 佢有2人set4人set,如果你系一行3人,餐厅仲可以帮你做3人份,价钱都系按平均既计返^^ 超级贴心当日我地就叫左二人餐 (再转三人份)✿餐前小食 (★3.8/5)未上set 之前系有餐前小食!! 系花生同素既肉干,都系好好食既! 大家唔好食晒先,之后既野食仲吸引!✿炖汤 (★4.0/5)set 会先上一个炖汤,炖汤好足料,好清甜,入面有腰果、鹿茸菇、龙眼肉等等,菇既香味味道突出,味道同一般以肉炖汤无分别! 值得一试。✿糖醋咕噜 (★4.8/5) (必试!) 必试! 每一次黎素之乐都必食既糖醋咕噜! 食落去同真正既咕噜肉好似! 而且色香味俱全,连旁边既菠萝都好甜! 想无限encore! 送饭绝配✿野菌杂菜 (★3.8/5)同一般杂菜相若,无咩特别✿点心拼盘 (★4.0/5)点心拼盘有烧卖、虾饺同春卷烧卖食落有少少粉丝系入面,正常虾饺出色,似真正有一只鲜虾

平日既lunch set
(平均120蚊一个人)! 佢有2人set

当日我地就叫左二人餐 (再转三人份)

✿餐前小食 (★3.8/5)

✿炖汤 (★4.0/5)

炖汤

✿糖醋咕噜 (★4.8/5) (必试!)

糖醋咕噜

✿野菌杂菜 (★3.8/5)
同一般杂菜相若,无咩特别

✿点心拼盘 (★4.0/5)

点心拼盘有烧卖、虾饺同春卷

烧卖食落有少少粉丝系入面,正常

虾饺出色,似真正有一只鲜虾系入面;

春卷比较出色,入面都系韭黄、高丽菜、红萝卜等等

点心拼盘

✿素鲁饭 (★4.0/5)
素鲁饭:系比较甜既素鲁饭,饭身比较干身D,但同咕噜肉或者杂菜一齐捞饭食就好美味

素鲁饭

✿是日甜品 (★3.8/5)
马蹄糕比较普通,无特别。
2023-05-29
炖汤