2024-04-25 643 浏览
同朋友聚会😜佢地话想食烧肉叫我拣一间😌我拣咗呢间可以望到北角海景嘅济州烧肉食堂🌟佢胜在有得任食炉边蛋、芝士粟米、同埋几款泡菜💖一级五花肉套餐$688,一个价钱有齐晒猪、牛、鸡、鱼😜啱晒我哋呢班食肉兽!一级五花肉🐷猪五花厚薄适中,肥膏位烧到焦香,食落口都唔会觉得好肥腻🤤和牛五花肉🐮肉质软腍又Juicy安格斯牛外裙肉🐮有嚼劲嘅外裙肉,肉味浓烈牛小排🐮油花分布均匀,系我烧牛肉最爱嘅部位🤤一口鳕鱼肉🐟肉质带弹性,最钟意食呢啲白肉鱼😇完全唔怕食到骨苹果梨汁鸡肉🐥用苹果同梨腌制过嘅鸡肉特别鲜甜、嫩滑薯仔排骨汤🥔微微地辣嘅排骨汤,大大嚿排骨都有肉食架,薯仔仲保留到口感,唔会煮到溶溶烂烂🤓生牛肉石头锅饭🐮生牛肉遇上热辣辣嘅石头锅,牛肉唔会过老,每一粒饭都有牛肉嘅精华😋海鲜煎葱饼🥗葱饼煎到香脆,上面仲有好多虾仁、蚬肉,鱿鱼等等!荔枝生米酒🍶酒精浓度唔算太,甜甜地好易入口,而且真系有一粒粒荔枝食!
同朋友聚会😜佢地话想食烧肉叫我拣一间😌
我拣咗呢间可以望到北角海景嘅济州烧肉食堂🌟

佢胜在有得任食炉边蛋、芝士粟米、同埋几款泡菜💖

一级五花肉🐷

猪五花厚薄适中,肥膏位烧到焦香,食落口都唔会觉得好肥腻🤤

和牛五花肉🐮肉质软腍又Juicy
安格斯牛外裙肉🐮有嚼劲嘅外裙肉,肉味浓烈

牛小排🐮油花分布均匀,系我烧牛肉最爱嘅部位🤤

一口鳕鱼肉🐟肉质带弹性,最钟意食呢啲白肉鱼😇完全唔怕食到骨
苹果梨汁鸡肉🐥用苹果同梨腌制过嘅鸡肉特别鲜甜、嫩滑

• 一级五花肉套餐
  • 生牛肉石头锅饭