2019-07-12
雷霆鐘意食泰國野嘅程度真係非筆墨所能形容,但每次要食到好味嘅都要走到去九龍城母雷公咁遠,真係唔係話想食就咁易食得到嫁。仲有就係,泰菜出名貴啦,成日食荷包都乾塘,但唔洗灰心,因為今日要介紹嘅南洋面屋,就完全solve到以上問題。首先,住係港島嘅雷霆好難先塭到泰國野食,而開係北角嘅南洋,實在係太方便喇,想成日嚟食都無問題,最重要係咩呀?係平呀! 佢平均60 70蚊就有一個main 仲一定食得飽你,同朋友好大食,驚唔夠,嗌咗三樣野,點知差d食唔曬!性價比真係極高首先,我地叫咗個生菜包,份量多到呢,原來係當一個main咁食,好大塊生菜,肉碎又多,又擺得靚之後係喇沙摻摻,姐係好出名嘅馬拉食法,黃面加米粉,講真,唔係度度有得食,好推薦大家試下,仲可以自由配唔同湯底,面類同餸,我地揀咗軟殼蟹,正呀!咁嘅價食到d高級食材!之後係青咖哩加薄餅,不得不讚,薄餅真係好好味,平時出去轉薄餅一定要加錢,但e度唔洗,你話係咪夠曬貼地親民價先!