2023-03-11
早兩日喺IG睇到呢間Cafe啲靚相,心郁郁想過嚟試吓。今日一於約好姊妹過嚟chill吓,不過位置上係要花少少時間搵吓🫠🤏🏻首先佢嘅店內設計非常夢幻💖,用咗好多少女色系,粉藍、粉紅、粉紫色去建構每一個區嘅主題。每一個area都各有特色,我哋就揀咗坐喺粉藍色窗口星晨主題🌙✨。影出嚟真係好夢幻好靚呀😻!嚟之前有睇到介紹,知道店主係由IG shop 起家,去到而家開Cafe💪🏻。佢哋睡眠熊芝士蛋糕🧸,就係最王牌嘅推介。而部份精緻嘅飲品都用咗呢個熊仔頭🧸,一於試吓👇🏻👇🏻🍓士多啤梨睡眠熊窩夫🧸$128窩夫味道偏淡,唔係太夠味🥺,比較啱鍾意淡口味嘅女士們,少啲糖,健康啲🤞🏻。(建議可以再烘燶少少,再脆啲)而個熊仔芝士蛋糕好得意,仲整到有毛毛感覺嘅texture,影岀嚟真係好靚呀🧸! ! 🥘白酒牛油煮蜆 $78呢個係最抵食,好大兜,味道都濃郁,少食推介嗌呢個🤘🏻!🍝黑松露北海道帶子意大利粉 $92意粉都係非常大兜,覺得可以再煮得入味啲或者落重啲黑松露會更好。不過我哋撈埋牛油蜆嗰啲汁食都可以嘅👌🏻 🍹初戀 $68 個名好sweet🫶🏻呢個係士多啤梨牛奶冰嚟嘅🍓。味道都OK,好似Milkshake加綿
🍓士多啤梨睡眠熊窩夫🧸$128
🥘白酒牛油煮蜆 $78
呢個係最抵食,好大兜,味道都濃郁,少食推介嗌呢個🤘🏻!
🍝黑松露北海道帶子意大利粉 $92
🍹初戀 $68 個名好sweet🫶🏻
呢個係士多啤梨牛奶冰嚟嘅🍓。味道都OK,好似Milkshake加綿綿冰嘅口感。飲到差唔多,上邊熊仔頭嘅冰就會溶化,好似多咗半杯嘢飲咁🫣
🍹千語星辰 $68
蝶豆花熊仔冰 + 橙汁 + 菠蘿汁,味道都幾酸吓,唔記得嗌少甜𠻹,但顏值上係好靚好啱打卡🙈
啱啱開張,我哋食咗一陣,就陸續見到有街坊街里嚟幫襯。好彩一嚟到就影晒個大環境🤣 餐廳各個位置都好IGable,仲有啲Props咁🎡,係一個遠離繁囂嘅打卡點。