2021-11-04
今日難得收早去咗沙田食呢間💛北海道食堂💛 懷念一下日本嘅感覺先😭 準時5點半嚟到 入到去店員安排咗卡位比我地 就同我哋介紹呢個鐵板燒放題任食兩小時 佢有分特上、極上同埋極盛放題揀 咁我哋就揀咗極盛放題 每人仲送一隻鐵板大蝦🍤 揀好咗要邊一款放題之後 店員就會比一個餐牌我哋 可以直接喺上面寫數量 樣樣野都想試 但係唔可以做大晒鬼 食得晒先好嗌呀😌 飲品係自助形式 行出去有三個大櫃 好多選擇😍 特別一題係有唔凍嘅水 好啱啲唔太喜歡飲凍飲嘅人👍🏻 我哋叫咗好多嘢食😆 首先係刺身先 油甘魚 北寄貝 八爪魚 𩶘魚 鮑片 帶子 墨魚 三文魚 蠑螺 等等刺身多選擇 食得出好新鮮 冇雪味👍🏻 小食熟食就叫左:燒雞軟骨粒 燒日式海螺串 燒雞中翼 燒秋刀魚 燒秋葵 鐵板野菜 清酒煮藍青口 枝豆更加係必食之選😍 之後就係鐵板燒系列啦😋 鐵板鵝肝 安格斯西冷扒 鐵板魷魚鬚 鐵板羊架 鐵板香煎廣島蠔 鐵板帶子 鐵板炒飯 仲有壽司🍣 三文魚壽司 飛魚子壽司 軟殼蟹卷 等等 真係食左好多🙈 極盛放題送的鐵板燒大蝦🍤爽口彈牙 調味剛剛好👍🏻 仲有仲有 竟然係有火鍋😍 叫咗一個豚肉日式火鍋 真係好掛住日本呀😭 特別推介
咁我哋就揀咗極盛放題 每人仲送一隻鐵板大蝦🍤
極盛放題送的鐵板燒大蝦🍤
爽口彈牙 調味剛剛好👍🏻
特別推介 香蔥吞拿魚手卷 好味道😋
最後食埋個甜品 揀咗紅豆雪糕同埋一粒糯米糍 好滿足😌
整體來講 💛北海道食堂 環境舒適 服務態度好 基本上食完一樣嘢店員好快就會幫我地收好啲碗碟 唔使成枱都係👍🏻 食物質素不錯 款式選擇多 最重要係可以懷念一下日本嘅味道🥺 一定會再嚟食呀🤗