2019-06-29 716 浏览
晚上阿媽唔煮飯所以我就自己一個就落咗街搵食但係又唔想食好普通茶餐廳嘅晚飯知道屋企樓下開咗間小型西式餐廳,就諗住自己一個落去食,驟眼睇舖面完全係唔起眼嘅一間餐廳仔,但係入到去之後你會發現餐廳內裝修具有北歐風情,餐廳內嘅佈置食具碗碟都以北歐的風格內呈現雖則是小店餐桌並不多,但係晚市都有好多人在門外等候,可能我係一個人嘅關係等候時間都並不長就可以入座餐牌上菜式極具有高級餐廳的水準,有西餐之餘還有日式餐感覺上好多元化適合每一位客人嘅口味鍾情牛扒嘅我就點咗紐西蘭西冷扒配薯菜,晚市套餐會附送日常沙律或者日常餐湯和一杯熱飲小木板襯上小鐵兜,盛載是日餐湯忌廉湯,忌廉細滑creamy還有一塊小多士可以點綴牛扒嚟到嘅時候同樣係用一個木製板托上並非一般西餐廳所用瓷器白碟,這樣令客人望落美觀又覺得餐廳很用心製作每一道菜式!紐西蘭牛扒我order了medium 肉質好嫩滑呈嫩粉紅有濃郁牛肉味,樹菜方面有幾粒焗薯迷你露筍和甘筍,醬汁方面選擇咗黑椒汁提升牛排嘅肉味