2020-07-12
今日同男朋友夜晚各自有野做,一東一西,於是揀咗係尖沙咀醫肚先再向左走向右走。諗起早幾年風靡一時嘅Dazzling Cafe我至今都未光顧一次,終於可以係唔洗等位情況之下入座,令我有一絲「太幸運了!」嘅錯覺😬點咗3樣野食 + 2杯飲品。軟殼蟹凱撒沙律🥗一隻佈滿芝士粉嘅軟殼蟹 配 有啲發黃嘅羅馬生菜,濃濃嘅沙律醬黏附於每一塊菜上,食完確實令人有啲倒胃口。炸豬排三文治🥪份量似午餐,整碟菜式感覺都好新鮮,三文治跟薯條都好脆口,賣相亦不錯。珍珠奶茶口味窩夫🧇相片與實體相符,珍珠口感煙韌,雪糕亦非常有奶茶味,呢道甜品果然名不虛傳!點咗2杯一凍一熱拿鐵,外觀跟味道都達滿分💯👍🏼美中不足嘅係當中嘅服務,服務員人數不少,但主要圍住傾閒偈,對客人似乎愛理不理。呢啲情景係現今香港地都真係司空見慣,只係同樣注重服務嘅我,無咩事都唔會再幫襯罷了🙂
點咗3樣野食 + 2杯飲品。
軟殼蟹凱撒沙律🥗
炸豬排三文治🥪