2006-11-16 10 浏览
按要求11月15日來lunch,但原來好多限制(已經開12.00noon),牆上寫住每檯客只有45分鐘,人未齊唔比位,但依然多人食!食了:1)薑汁雞肉set lunch:據說不夠薑汁,賣相好夠份量,飯超多2)鱈魚扒set lunch:賣相幾好,同事說味道ok,碗飯好大,真可以2個女仔食1個飯3)鐵板三文魚扒set lunch:同事說味道ok4)汁燒羊扒set lunch:個汁惹味,不過份量頗少(得5小件),相對其他同事,十分遜色,骨肉比例相約,所以可食無幾!但d肉好嫩,可能肉連膏,羊味持久,到放工還feel到d羊肉味。製作時間相對耐d,落單時,侍應已alert我。上菜的時候,其他同事已差不多食完,加上45分鐘的時間限制,所以食得有d壓力每個set lunch除了以上主菜外,還跟1杯橙汁(mr juicy),麵鼓湯,前菜小食,甜蝦,北寄貝,三文魚刺身各1。當日北寄貝刺身好鮮甜,有色澤,大件。-另散叫吉列炸oyster,應是來貨弄熱,否則沒可能落完單後2分鐘內到。不過味道不錯!-順帶一提,見到刺身下的蘿蔔絲是純人手拿出來,全程沒有戴手套,欠d食物安全意識
食了:
3)鐵板三文魚扒set lunch:同事說味道ok