2020-07-04
位於元朗西裕街嘅校長燒肉日韓料理,黃金時段可以兩小時內任食韓燒,火鍋,同埋日本野,包埋甜品同飲品,週末價錢成人只係$218 ,剛好今日朋友生日,可以獲全單八八折。餐廳大約分為好幾個區域:壽司刺身區、燒肉區、火鍋區、熟食區、甜品區、同埋飲品區。刺身有三文魚、吞拿魚、希靈魚、蟹棒、玉子、帶子同埋蝦,每次只可以攞三款。刺身新鮮肥美,食落爽口,令我地相當有驚喜。燒肉區有各式各樣嘅肉類,最令我哋驚喜嘅就係雞翼竟然有成三款味道,全部都醃得好入味,除此之外,仲有雞扒,雞軟骨,秘製叉燒同埋蒜蓉牛油粟米。熟食區有炸物,東南亞式蔬菜及肉類,仲有中式點心添呀,燒賣同小籠包更加係必食之選,如果唔係因為胃部容量有限,每款都想試吓呀。火鍋湯底有三款,我哋今日試嘅係豬骨湯,肉味香濃,加入蔬菜同埋餃子後,真係非常美味。甜品區除咗有蛋糕,布甸,果凍,仲有多款雪糕,連最近推出嘅棉花糖蘋果味甜筒都有,又點可以唔試吓呢?飲品方面,除咗有普通罐裝同紙包飲品之外,仲有花茶專區,等客人可以跳出自己喜愛嘅花茶,食完咁多油膩嘅嘢,可以消滯。因為朋友今日生日,所以享有全單八八折優惠,食咗咁多嘢,每人平均都唔使$200 ,都算係性價比高。
刺身新鮮肥美,食落爽口,令我地相當有驚喜。