2010-07-19
剛吃罷了十勝豚丼, 唔夠飽, 走左去買個10蚊雞的愛爾蘭瘋薯。小弟從來都喜吃薯仔, 不論薯條, 薯片, 薯蓉, 煲薯或焗薯。早就知道瘋薯曾經一度的熱潮, 在openrice 裏曾是十強, $25還要排長龍, 故而遲遲未曾一試。但而家執剩兩間分店, 仲要減至10元, 聽來有點稀虛。襯佢還存在於人世, 減價又無人排隊, 咁就一定要試。要了一個Honey Mustard, 店員姐姐問要唔要多杯飲品, 我之前一早決定左鴻褔堂就一定係鴻褔堂, 唔會改, 我好尊一o既。看著他們現場即炸, 等了5分鐘便有得食。好熱, 燙咀之極, 同女友企响街, 你一條時我又一條。即叫即炸當然夠脆, 但個醬汁也是極不錯的, 甜甜的, 有少少芥辣味, 咁當然小弟愛吃薯就會幫佢加左唔少分。要我數佢缺點都有, 無櫈坐, 無冷氣, 仲要食損個咀好熱氣囉(聽落真係刁民一個, 霸道又難侍候), 不過飲番支雞骨草就應該頂得住啩。咁好味, 下個星期我會再黎損多次咀, 食下芝士味至得。
但而家執剩兩間分店, 仲要減至10元, 聽來有點稀虛。
襯佢還存在於人世, 減價又無人排隊, 咁就一定要試。
看著他們現場即炸, 等了5分鐘便有得食。
好熱, 燙咀之極, 同女友企响街, 你一條時我又一條。
咁好味, 下個星期我會再黎損多次咀, 食下芝士味至得。