呢間老川皇係朋友介紹黎,係食過好味又再食既一間川菜館。記得第一次黎食都有點抗拒,因為小妹以前對川菜印象都麻麻,覺得除左辣真係無咩特別,而且覺得食咁辣好易生暗瘡。結果食左一次之後就拉埋男友一齊黎食。餐廳門口就張貼了招牌係水煮魚。既然係招牌菜緊係要試下啦。而「口水雞」就係必食推薦!口水雞同水煮魚係我地今次必食既主打,一黎上次同朋友食過真係好正,二黎水煮魚係餐廳推介點可以唔食呢!「口水雞」可以選辣度,我地就選左普通辣,因為驚太辣食唔到,呢度既辣帶麻,不過加左花椒等配料,食落香味無比,會令你一食再食,下次可以再食辣少少。未食過既朋友建議由最簡單開始。呢度既口水雞肉質都幾嫩,而我地亦係半隻咁點,分量都唔少。入面既生花比一般賣既香脆,食到唔停口呀!「水煮魚片」份量真係唔野少,我地點了一斤,魚肉好爽彈新鮮,絕對唔會又軟又爛!雖然睇落去食個湯都紅通通,而且辣椒滿滿。不過魚肉食落唔會太辣,仍然保持到當中既魚鮮!真係好正!果然係招牌菜呀!---宮爆蝦仁估唔到會咁足料,差唔多成碟都係蝦仁。辣椒好似好多咁,但其實唔會好辣,反而帶到香辣既味道出黎。---我地仲點了麻婆豆腐,相對之前既水煮魚同口水雞呢個菜就比較一

---

---
我地仲點了麻婆豆腐,相對之前既水煮魚同口水雞呢個菜就比較一般啦。
食老川皇都係要食口水雞同水煮魚,真係呢度既必食招牌菜,食過真係會再三回味!正!