2022-04-24 34 浏览
小編日前同朋友嚟Café 下午茶,因早前來過一次食晚餐,覺得都OK,而且今個月Café 仲有特別主題佈置,所以就在Openrice Book 位。Café 未有電話Confirm,電話又打唔通,擔心冇咗張檯,所以到咗當日就提早少少直接落去Café confirm booking 喇~ Café 有兩個舖位,原本係打通,近期就封咗,而小編就去咗女人街嗰邊嘅門口,入去搵店員Confirm booking,好彩店員通知Openrice Booking 如果已收到Email 確認,就係即是Confirmed~小編個心立即安樂晒~由於Café 有特別主題佈置關係,入到去冇幾耐,發覺已經全場都打成一片,不停影相打卡~ 而小編都唔例外😅 但都因為時候唔早,所以都叫咗啲嘢食,同朋友一齊分享咗先~小編Order 了兩個下午茶餐,卡邦尼扁意粉及煙三文魚凱撒沙律,兩個人開心Share 有蔬菜又有主食剛剛好。意粉軟硬適中味道香濃,而沙律除咗個碟型吸引,煙三文魚及蔬菜都新鮮美味。朋友仔就Order了柚子Espresso Tonic,小編就飲抹茶Latte,抹茶Latte 味道都尚可,如抹茶味再濃些就更加好了~最

最後就係甜品時間,由於係連晚餐食關係,所以就Order 全份嘅80後黑糖麻糬窩夫。小編對士多啤梨醬嘅嘢一向少食,但今次出奇地居然會覺得好好味,窩夫外面少少脆口,裡面鬆軟夾住黑糖麻糬,入口煙韌鬆化感覺特別,加上新鮮士多啤梨、焦糖香蕉及藍莓,配上醬汁及雪糕,味道剛剛好甜而不膩。

餐廳差不多夠鐘要關門,店員都好好俾少少時間小編拍攝,而且查詢資料時,他們都好樂意回答👍🏻

2022-04-17