8月11日, 今日我地要食個豐富早餐為咗應付忙碌嘅一日! 近近地就喺屋企附近搵野食~ 美美係呢頭環境裝修比較摩登嘅茶餐廳, 見佢入面冷氣夠大坐得舒服兼有電視睇, 就入去開餐啦!::: 沙嗲牛肉奄列早餐配牛油豬仔包 + 凍檸茶 ::: $24 + $2今朝忽然口痕想食奄列~ 有別於一般嘅火腿腸仔, 呢份早餐奄列竟然係用沙嗲牛肉做餡料! 奄列嘅蛋煎得唔夠嫩, 蛋皮又乾咗d, 但係有入面惹味嘅沙嗲牛做餡, 兩者混和實在不錯~ 跟餐嘅牛油脆豬, 烘得夠脆, 不過咬落欠鬆化, 只係ok而已~凍檸茶夠晒冰凍~ 茶味不錯, 檸檬亦俾得慷慨~ 飲得過!::: 餐肉煎蛋 + 雞翼公仔麵 + 凍檸茶 ::: $24 + $2看賣相唔太討好, 餐肉只有薄薄嘅半塊, 非常孤寒… 煎蛋嘅黃並冇流心, 仲煎得有d乾… 雞翼公仔麵更甚, 只有一隻雞翼, 好似用咗條菜換走咗雞翼… 湯底好清, 冇乜味, 完全仲差過自己煮…美美算係好勤力嘅茶餐廳, 開得早收得夜! 平時見佢生意都唔少~ 環境摩登, 食物都行新式茶餐廳路線, 見佢早餐係跟脆豬而唔係牛油方包就知. 好在食物選擇多, 早餐特餐下午茶等供應時間都比較長~ 都幾

凍檸茶夠晒冰凍~ 茶味不錯, 檸檬亦俾得慷慨~ 飲得過!
沙嗲牛肉奄列 + 牛油豬仔包
餐肉煎蛋
雞翼公仔麵
凍檸茶
美美算係好勤力嘅茶餐廳, 開得早收得夜! 平時見佢生意都唔少~ 環境摩登, 食物都行新式茶餐廳路線, 見佢早餐係跟脆豬而唔係牛油方包就知. 好在食物選擇多, 早餐特餐下午茶等供應時間都比較長~ 都幾抵食嘅!
2011-08-11
$26 (早餐)
凍檸茶