旺角登打士广场,一望过去就会见到大大个招牌「阿爷八仙锅」今日就黎朝圣,闲日入座都已经爆晒,海鲜火锅放题,食足2.5小时,餐牌黎讲就好高质既感觉,进口海鲜,龙虾、虾、扇贝、刺身等等都有坐低先上个炖汤,似系茶树菇类炖瘦肉,清润带肉甜味,够晒火侯,饮到个喉咙好舒服,有个好既开始好快上左鸡煲,拣左麻辣味,好多香料好正既卖相慢火炒热,够香够麻,味浓鸡滑,肉都好嫩而几弹牙,好味好味店员会观察住你,食完即收厨师发办滋味小食系脆炸墨鱼饼,记住要XO酱!记住!啲XO酱唔使钱咁俾左成三分一樽你,墨鱼饼惊喜地非常好味外面酥脆,入面好滑浓墨鱼味好正,加埋海量XO酱,爽马上就到刺身,时令刺身拼盘加池鱼王,卖相一绝个鱼头好似望住我咁,刺身大部分都相当新鲜,鲜甜,特别系池鱼,刀工不错够晒薄,亦可试试渌一渌食,都好鲜味由于like左社交平台,再送多个泰式生虾,好味,未食海鲜火锅已经好多高质野食边炉时间!可以鸳鸯但只拣左莞西汤,想青少少食海鲜,超级海鲜盒,有活龙虾、日本元贝、活鲍鱼、爆膏蟹、特大虎虾,上枱又系一个惊人既卖相,size巨型,高贵吸睛即刻逐一试食,活鲍鱼超新鲜,保证系活既大鲍鱼,爽身好鲜甜,钟意食鲍鱼既一定
旺角登打士广场,一望过去就会见到大大个招牌「阿爷八仙锅」

炖汤

好快上左鸡煲,拣左麻辣味,好多香料好正既卖相
慢火炒热,够香够麻,味浓鸡滑,肉都好嫩而几弹牙,好味好味
店员会观察住你,食完即收
外面酥脆,入面好滑浓墨鱼味好正,加埋海量XO酱,爽
马上就到刺身,时令刺身拼盘加池鱼王,卖相一绝

自家制惹味鸡煲(麻辣)

墨鱼饼配XO酱

刺身拼

生虾

边炉时间!
即刻逐一试食,活鲍鱼超新鲜,保证系活既大鲍鱼,爽身好鲜甜,钟意食鲍鱼既一定要食
爆膏蟹真系好多膏,我自己唔算有蟹膏瘾但真系爆膏爆浓
特大虎虾又鲜又浓味,好弹牙既虾肉,非常好味
劳苏食推介 —— 日本元贝
超大粒,超级鲜甜既味道,又浓又好味,真系高质
活龙虾都相当正,肉质弹牙好味
再试埋有得任叫既海鲜,鲍鱼同海鲜盒同级都系活既,仲系枱上面系咁郁
花甲正常,都大粒同新鲜,水鱿同王子蚝正常,苏格兰蛏子王真系王,king size,渌完都大大条,鲜甜
最后仲有深海龙趸,鱼皮爽,鱼肉又滑又弹,一食肉质就知靓鱼,必食

超级海鲜盒

日本元贝

鲍鱼+花甲

象拔蚝+水鱿鱼

蛏子

深海龙趸

讲真我未试过打边炉净系食海鲜已经饱到食唔落
仲要食材鲜到呢,就算系任叫既海鲜,质素都非常高,实在惊人
难怪长期爆满,想食海鲜边炉既,一定要揾次黎任性一晚

#再食再写都会一样新鲜因时令海鲜不同厨师发办小食仲有另一款食煲
#唔通坐我前后左右都系靓仔靓女我又话你知咩
炖汤
自家制惹味鸡煲(麻辣)
墨鱼饼配XO酱
超级海鲜盒