2020-11-14
上次黎勝利道睇下可愛既貓貓狗狗,發現左依間鮟鱇魚湯既專門店,覺得好特別,再加上最近食壽司都試過鮟鱇魚肝,印象良好,覺得會好有鮮味!試左石鍋安格斯牛肉鮟鱇魚湯,味道鮮甜,但係特覺得偏中式,有點似食魚湯米線個種湯,我相信魚湯迷應該會好鍾意,我係好怕腥既,但係唔覺得有腥味,再加上可以落白芝麻、蒜片、一味粉、拉麵調味粉,口感都幾多元化,牛肉就幾瘦既,無咩肥肉,烏冬好彈牙,幾正!另外叫左豬骨湯牛肉石鍋烏冬,其實豬骨湯都煮得幾好,唔叫烏冬配拉麵都一樣會好夾,牛肉就普通肥牛,無安格斯咁高級,多啲肥肉,一分錢一分貨,食完唔會好口渴,似乎係用真料!兩個烏冬都簡左石鍋,因為真係好吸引,一上菜既時候仲沸騰更!下次可以試拉麵或者飯類!後記:睇到comment, 話店員服務態度一般,幸運地,我又唔覺得有問題。