2020-07-12 434 浏览
表弟系英国返黎,想我带佢食日系好东西。系网上左揾又揾,见到兆万8楼的神户屋呼声最高,所以放工就同佢去食。我哋9:30pm先入座,入面仲系人山人海,好彩等咗5分钟就有枱。我自己有洁癖,系餐厅的环境有少少迫,不过卫生情况都不错。餐厅提供的食物种类好多,除咗有鱼生寿司仲有熟食同火锅。识食第一Round一定系将D刺身叫到尽!佢呢到的款色好多!我自己就钟意巨赤虾刺身同埋珍宝带子!两款都超厚肉,入口鲜味十足!我之后都encore咗两次!另外入座送蚝或海胆,虽然份量唔多,不过入口唔会苦。虽然唔多够喉,不过我就留位食其他野。寿司好多款式,除了有我最爱的吞拿鱼,仲有炙烧同反卷。每旧寿司都系细细旧,食多两旧都无有怕。吞拿鱼寿司呢D贵价食材,竟然切出黎都唔算薄!我唔系眼花吗?仲有我亲爱的香葱吞拿鱼蓉!入口香滑,鱼肉的厚度都唔少,重点系任食唔嬲!天妇罗虾虽然唔算大只,但全部都系即叫即炸,外脆内软,而且唔会太过厚粉,绝对可以再叫。牛油炒杂菇有唔多款的菇炒埋一碟,牛油味香,加埋黑椒味更香。食饱饱就可以食甜品,除了有杯装雪糕,每人仲可以拎一枝韩国雪条!D款式多到拣唔到落手。两个人每人加埋一都系$241,呢个食物款式

吞拿鱼寿司呢D贵价食材,竟然切出黎都唔算薄!

牛油炒杂菇有唔多款的菇炒埋一碟,牛油味香,加埋黑椒味更香。

两个人每人加埋一都系$241,呢个食物款式同呢个质数,认真胜价比都几高!

我系一个爱写字爱分享的吃货!如果钟意我分享的,我邀请您订阅我的食评,我会继续与大家继续发掘有咩CP高的冰粮!(敬礼)