燒肉屋 (清風街)

YAKINIKUYA (Tsing Fung Street)
前身為 “黑木亭居酒屋”
2025-06-21 254 浏览
辛苦咗成個星期,要解放自己就同老公去咗食燒肉放題!放題好在唔駛就住就住咁叫,食得盡興就ok! 加埋book位時話係榴槤都係任食,真係興奮咗幾個晚上!餐廳係一間日式居酒屋,好有氣氛,油煙唔大!坐低嘅時候侍應嘅招呼都非常之熱情,先上幾碟小食俾我哋開開胃😙燒物嘅選擇貴精不貴多!唔會多到眼花撩亂,但最想食嘅都會應有盡有,有水準唔求其,上菜速度都好快!重點推介嘅係又厚又Juicy嘅牛脷心、特色五花肉、牛肩胛肉、豬頸肉同雞翼👍🏻👍🏻消耗之後加埋秘製醬汁,食兩轉已經回本啦!而我哋嘅重點就放咗喺我最鍾意食嘅大大粒帆立貝配埋牛油蒜蓉一齊燒,絕對冇得輸重頭戲係我哋期待已久嘅榴槤呀呀呀!每次上嘅榴槤呢都好出色,唔係乾包都無生水!三百幾蚊就已經可以食到一個燒肉放題,仲要有埋榴槤任食又有雪糕又包嘢飲!今時今日真係好難得,要支持吓香港飲食業!
辛苦咗成個星期,要解放自己就同老公去咗食燒肉放題放題好在唔駛就住就住咁叫,食得盡興就ok! 加埋book位時話係榴槤都係任食,真係興奮咗幾個晚上!

而我哋嘅重點就放咗喺我最鍾意食嘅大大粒帆立貝
配埋牛油蒜蓉一齊燒,絕對冇得輸

2025-06-19