今日工作關係,過到嚟大角咀,對哩度唔係噤熟路,想搵個地方食個早餐都好似冇乜選擇。經過港灣豪庭,見到扒王個"招牌",佢個招牌真係哩世都認得佢!扒王曾經都係我最愛食府,不過,近幾年好似做得麻麻,都冇去過,見冇咩得揀,早餐都應該唔會有啲咩事嘅!入到去,裝修都唔錯喎,優雅得嚟又唔係太豪華,坐位又大,又有電視睇!最重要人唔多,坐係度hea吓都幾好!我叫咗個西式早餐 B8 吉列豬扒煎蛋配牛油方包及火腿 $24 + $2 (轉多士) ,朋友就叫咗個 B4 金菇叉燒配公仔麵 $22 ,吉列豬扒夠香,多士夠燶,可能係我鍾意食香口嘢,我幾滿意呀! 朋友個湯麵,見到都幾好,佢話個湯底幾好,係個公仔麵林咗少少,我都叫佢咪慳,加幾蚊轉個出前一丁咪好囉!整體嚟講,唔係一間差嘅餐廳,係價錢比一般茶餐廳貴,但勝在環境舒服,約朋友嘆個早餐,都係個幾好嘅選擇。廿幾蚊一個早餐,而家乜都貴,大家樂都差唔多要。

即磨咖啡
2011-02-24