2022-03-19
牛極今日同朋友難得清閑係元朗行下街,行到肚餓就諗住搵間餐廳坐底食下野,去到雞地就見到牛極―鐵板牛專門店。一入門口就會見到一部自助點餐機,即刻諗起係日本旅行排隊撳機食拉麵,依間都係自己先點餐後再由店員安排入座。之後點餐機旁邊會有一區自助bar,可以任食任添,包括有沙律菜、白飯和湯醬汁!仲有自家製燒肉汁、辛味燒汁及蒜蓉。🥰🥰🥰值得一提係店員超級友善!佢地好細心睇到客人既需要!好似我地有下未係自助bar拎餐具,佢地一見到就拎比我地,又見我地怕比鐵板牛彈到油,又拎圍裙比我地!真係非常細心呀!講番我地叫左咩食物先😝我地分別叫左牛柳200g同牛肩排300g ,一上菜就😍😍心心眼!牛柳牛的熟度可以由自己控制,我就鍾意食生d,所以每邊大概燒10秒到,牛的肉質軟腍,油脂較少,肉汁豐富!再配上自家製燒肉汁,味道一流!😍😍😍相比係牛肩排肉質較嫩滑,肉汗較多!牛肩排都係自己控制幾多成熟,我朋友就鍾意熟d,佢就每邊大概燒10-20秒到,而且塊扒好厚身,雖然唔夠牛柳嫩,但肉汁同樣豐富🥰😝!洋蔥牛肉燉清湯望落去好似冇咩特別咁,但飲落去係十分之出色!! 濃濃嘅牛肉味再加上洋蔥同胡椒味,真係好正色!再加上牛肉份量不減
牛柳
牛肩排
洋蔥牛肉燉清湯
望落去好似冇咩特別咁,但飲落去係十分之出色!! 濃濃嘅牛肉味再加上洋蔥同胡椒味,真係好正色!再加上牛肉份量不減 大大嚿牛筋都可以煮得好林好入味,仲要可以任添呢!真係又平又高質!
咁高質既鐵板牛專門店餐廳!真係會再黎食呀!🤤🤤