同朋友黎到西环海旁散步,见到有间日式串烧环境几好,又几有气氛就入去一试。店面比想像大,私隐度都好高,入面除左有bar枱位,仲有卡座位同房间,位置都坐得舒服,适合同朋友边食边倾计,而且串烧真系超级有水准,每串食都唔会失望!!自家制免治鸡肉棒听店员介绍,鸡肉棒系厨师亲自调配鸡肉同软骨比例,食落真系岩岩好!非常有口感,每一口肉都可以食到爽口嘅软骨,而且裹上蛋液后鸡肉变得更嫩滑,难怪人人推荐!!!😍厚切牛舌几个朋友去食都忍唔住赞不绝口,因为唔止厚切咁简单,直情系超厚切!!!咬开仲会见到中间微微嘅粉嫩!!一口食真系超正,厚切嘅弹牙感同牛香,真系会令有种好味到cry嘅幸福感,牛舌爱好者真系必点!!🥳鸡心绝对可以讲系我食过top 3 最好食嘅鸡心,一唔新鲜嘅鸡心好易烧到干又柴,但呢一个鸡心,咬落仲可以爆肉汁,可见厨师系烧到肉汁锁左系里面,真系好有惊喜!!!😭鸡皮平时真系最怕食到烧到干晒,成块薯片咁既鸡皮,所以一食呢个真系觉得好正!!!🤩外皮香脆但内里仲可以保持住软糯感,真系好好味!!鸡肾鸡肾外型同外面食嘅有D唔同,系一粒粒小圆波唔系切片,烧出黎爽口有肉汁,劲正!真系忍唔住再order多一串😭😭鸡肝一

鸡皮

鸡肾

鸡肝
一上菜已经俾色泽吸引,非常有食欲🤩个人钟意生少少嘅粉嫩感,加上少少酱汁,唔会有正常鸡肝嘅苦味,只会食到鸡肝嘅香气!

鸡腿
鸡腿都好有水准,比较贪心嘅我当一口鸡咁食,一入口真系劲满足😭肉质滑嫩又有汁,厨师简单调味,已经非常足够,先可以品尝到鸡肉爆汁嘅原汁原味。

明太子鸡柳
厨师火候真系控制得好好,真系一咬就知道,鸡胸肉位置加上炙烧过嘅明太子酱,就算呢个部位少油脂都唔会觉得干柴!

和牛肉眼眉
一入口就会食到满满的牛油香,外层烧到微微脆,咬开牛肉非常软熟,口感柔软而多肉汁,肉味浓厚,真系要靓部位先会咁🐮

烧大虾
名乎其实的烧大虾🦐因为真系好大只,肉质厚实,咬落去真系啖啖肉,爱虾人士必试!

白布乌冬
一碗正好系一人份量,昆布汤底暖胃又解腻,平时唔系去乌冬专门店都唔会见到白布乌冬迹影。乌冬煮得弹牙有口感,怕只食串烧易肚饿嘅朋友,真系好岩叫番碗🤤
白布乌冬

SPECIAL ITEM 🌟(大家可以留意下IG每日有咩精选同优惠)

鸡泡鱼干
食既嘅时候仲会见到一丝丝鱼丝,焦甜香味再加上蛋黄酱,真系𩠌酒一流🍶

汁烧紫苏鸡肉丸
如果钟意鸡肉棒朋友真系要试下加紫苏叶,成个味道变得更有层次,而且中间鸡软骨粒又可以增加口感,必食!!😍

吉列蕃薯饼
完全冇谂过可以咁正,紫薯内仲有栗子粒增香,外皮炸的酥脆,再点上蛋黄酱,真系冇得输👍
吉列蕃薯薯饼

————————————————