2020-03-26
忍左好耐無食放題啦~ 今晚忍唔住約埋屋企一齊去放縱下揀左呢間想試好耐既滿屋日本料理,貪佢夠就腳,價錢又合理點餐紙有成十幾張, 包括刺身、壽司、手卷、軍艦、串燒、日式料理、特色小食、 天婦羅、炸物、飲品、特飲等等, 真係超多選擇,勁多款式!出面自助區放左一些冷盤、甜品、水果周埋炸物比大家選擇。不過武漢肺炎咁嚴重,我就唔敢試了刺身方面,我地叫咗好多款,而我自己最鍾意就係帶子、三文魚、甜蝦,其他刺身都好新鮮,溶雪做得幾好,食到唔同刺身應有既口感,而且上菜跳速度亦都好 快,大概5分鐘就已經有嘢食壽司方面,我自己就最鍾意食火焰,叫咗火炙鰻魚,火炙三文魚腩壽司, 三文魚腩肉質滑嫩, 份足,咬落魚油成口都係,正串燒方面,我最鍾意虎蝦同牛脷。虎蝦好新鮮,食到佢應有既彈性。燒牛脷時間掌握得好好,唔會好UN。仲嗌左D燒物:雞翼,羊鞍,雞翼不嬲都係我最愛,不過怕熱氣食一隻就夠了。羊鞍少少騷,但肉質算嫩滑最後仲有雪糕,HAAGEN DAZ, DREYERS,MOVENPICK乜都有,埋單$300有找,抵玩
點餐紙有成十幾張, 包括刺身、壽司、手卷、軍艦、
而且上菜跳速度亦都好 快,大概5分鐘就已經有嘢食