2019-11-03 384 浏览
九龍灣國際會展中心近排開左好多間食店,睇到有間超吸引既日式菜,叫海街丼。裝修外型已經好吸引,聽朋友講好好食,所以我就即刻同朋友去試下。我地叫左三款唔同既丼。特上海寶丼-上面有蝦子、鮭魚子、雪蟹肉、甜蝦、海膽、章魚、小扇貝。吞拿魚蓉飯-上面有吞拿魚蓉、鮭魚子。鮮吞拿魚海膽丼-上面有玉子燒、海膽、鮭魚子、吞拿魚赤身、中拖羅。三款中,最好食既係鮮吞拿魚海膽飯,拖羅真係入口即溶,完全冇渣、冇筋,好好食!中午每日都有廚師推介,岩岩做左呢碗減價,由$230,減到$170,所以我地貴一貴都要試下。超值!海膽完全唔腥,仲要好甜,好新鮮!香港我都係第一次食到甜既海膽,因為一般平價海膽都係好腥,我試左好多,今次又要讚一讚!呢間海街丼,我一定要再去幫襯,絕對係食魚生首選!

我地叫左三款唔同既丼。

吞拿魚蓉飯-上面有吞拿魚蓉、鮭魚子。