2024-01-12 130 浏览
我同幾個朋友睇完戲,行街行到咁餓,突然發現呢間<巴巴串>,佢做緊4-7人送海鮮拼盤優惠🌟咁岩我哋有5個人,衝入去食啦🎉佢有好多仼食嘅前菜—豉椒炒蜆🐚十分開胃,新鮮蜆肉同豆豉加辣椒嘅組合🔀令你一嚐就停唔到口!每一口都充滿海洋嘅鮮甜味道😋首先,啲蜆肉鮮嫩得嚟,入口即溶,真係正爆💥。再加上啲黑豆豉嘅香氣,提升咗整體食物嘅層次感,誘惑到你完全停唔到口🤤。至於啲青椒,啱啱好嘅脆度令人回味無窮🌶️。依道菜仲要有咁淋嘅醬汁,辣中帶鹹,激發晒味蕾嘅感受⚡️。食落去,令人精神為之一振😃,充滿咗活力。而且,啲蜆🐚本身低脂肪,又富含鐵質🏋️‍♂️,咁健康嘅選擇實在令人心情大好🌞。總括嚟講,豉椒炒蜆係一道正宗嘅香港街頭小食,簡單而美味😋,每一啖都令人難以忘懷🥰。下次有機會嘅話,真係一定要試吓呢個我讚不絕口嘅家常菜式👍。燒多春魚絕對會令我震驚🤯呢啲細細隻魚有大大嘅驚喜!經過燒烤之後,魚皮金黃酥脆,肉質又鮮嫩多汁,一咬之間,你會感受到魚肉嘅豐富味道🐟令我印象深刻嘅菜式—原條茄子🍆外皮焦香內裡軟綿,帶嚟微微嘅燒烤香氣,一入口茄子嘅甜味就散佈喺口腔入面,真係令人愛不釋手😍絕對要大力推薦佢哋嘅海鮮拼盤🫶🏻拼盤當
絕對要大力推薦佢哋嘅海鮮拼盤🫶🏻拼盤當中有新鮮嘅扇貝、蝦、聖子同白蜆,每一款海鮮都散發出迷人嘅鮮味!大大隻好鮮甜,一啲沙都無🦀
估唔到係觀塘會揾到間咁高水準嘅串燒,每款都好新鮮又好味!依加仲有5人同行一人免費🆓