BKK

2024-06-11 19 浏览
呢排我去左PMQ嘅泰國餐廳BKK,真係有驚喜呀!首先話裝修,餐廳嘅設計好吸引,每個角落都好用心。入到去嘅時候,氣氛好舒服,令人好想留低嚟坐耐啲。當晚有四枱人嚟慶祝生日,氣氛好熱鬧~食物方面真係唔得唔讚啦!我先揀咗一杯Calamansi Lemonade,好特別嘅mocktail,超清新,好好味。再嚟就係食物啦~第一個試嘅係沙爹雞肉串燒,佢啲色澤好吸引,香氣都好誘人。一咬落去,肉質好嫩好多汁,炭燒嘅味道更加突出,再配上啲醬汁,真係好香好好味。然後就嚟到冬陰功湯,呢個湯又酸又辣,好開胃。湯底好濃郁,入面有新鮮嘅香草同埋檸檬葉,香氣好濃郁。加埋啲海鮮或者雞肉,食落真係好過癮。仲有一個菜式係蒜蓉炒芥蘭,係一個經典嘅泰式菜式。芥蘭炒得剛剛好,蒜蓉嘅香味好濃郁,食落好鮮美。個菜色香味俱全,真係好開胃。最後就係咖喱麵Khao Soi同埋咖喱牛。咖喱麵有啲辣但唔會太辣,麵條彈牙,湯底濃郁香甜,配上啲油炸麵糊同埋新鮮嘅配料,好好味。而咖喱牛則係用咗和牛,肉質好軟嫩,咖喱香氣四溢,令人難以抗拒。總括黎講,我對呢間BKK泰國餐廳嘅食物同用餐體驗好滿意。唔止裝修靚,氣氛舒適,仲有好多好味嘅特色菜式,推薦大家去

總括黎講,我對呢間BKK泰國餐廳嘅食物同用餐體驗好滿意。唔止裝修靚,氣氛舒適,仲有好多好味嘅特色菜式,推薦大家去試下~
2024-05-21