2022-11-15 24 浏览
😋朋友介紹 佢哋已經嚟過呢度唔知幾多次 雖然我今次第一次試 但已經好有去台灣旅行嘅感覺🥲🥲🥲🍚吉早味肉燥飯 $38➡️超級大碗 值得推介 肉燥有好多 而且重口味 十分建議同朋友𝑠ℎ𝑎𝑟𝑒一碗食 台灣原味道即刻有去咗旅行嘅感覺 👅阿婆鴨舌 $62 •"𝐺𝑟𝑎𝑛𝑑𝑚𝑎-𝑠𝑡𝑦𝑙𝑒" 𝑀𝑎𝑟𝑖𝑛𝑎𝑡𝑒𝑑 𝐷𝑢𝑐𝑘 𝑇𝑜𝑛𝑔𝑢𝑒𝑠 ➡️鴨舌整體較幼小 但味道重 建議放喺頭盤做小食 非常開胃 🐥鹽酥雞 $42 •𝐷𝑒𝑒𝑝-𝑓𝑟𝑖𝑒𝑑 𝐶ℎ𝑖𝑐𝑘𝑒𝑛 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝑆𝑎𝑙𝑡 & 𝑃𝑒𝑝𝑝𝑒𝑟 ➡️必食之選 性價比好高 40幾蚊已經有一大碗 勁多舊 鹽酥好脆雞好香 非常滿足 🍤澎湖花枝蝦餅 $72 •𝐷𝑒𝑒𝑝 𝑓𝑟𝑖𝑒𝑑 𝑆𝑞𝑢𝑖𝑑 𝑆ℎ𝑟𝑖𝑚𝑝 𝑃𝑎𝑡𝑡𝑖𝑒𝑠 ➡️呢款幾特別 𝑇𝑜𝑡𝑎𝑙有四件 每件都煎得好靚 蝦肉味足夠 絕對唔係得啖粉 花枝感重 有咬口我鍾意 🌱蔥肉捲 $46 •𝑆𝑐𝑎𝑙𝑙𝑖𝑜𝑛 𝑀𝑒𝑎𝑡 𝑅𝑜𝑙𝑙 ➡️𝑇𝑜𝑡𝑎𝑙有6嚿 整體感覺唔同 平時燒肉卷 呢款肉質偏冧 蔥𝑗𝑢𝑖𝑐𝑦 由於配料感覺似泰式酸汁 所以好似同泰菜玩咗𝑐𝑟𝑜𝑠𝑠𝑜𝑣𝑒𝑟😂 🍜手工麵線 $20➡️普通一細碗麵 似米粉多過麵線 清清淡

🍚吉早味肉燥飯 $38

👅阿婆鴨舌 $62

➡️鴨舌整體較幼小 但味道重 建議放喺頭盤做小食 非常開胃

🐥鹽酥雞 $42

🍤澎湖花枝蝦餅 $72

🌱蔥肉捲 $46
•𝑆𝑐𝑎𝑙𝑙𝑖𝑜𝑛 𝑀𝑒𝑎𝑡 𝑅𝑜𝑙𝑙

🍜手工麵線 $20

➡️普通一細碗麵 似米粉多過麵線 清清淡淡冇乜麻油味 較啱配口味嘅小食

🍠芋泥鮮奶 $42

➡️呢款有得揀甜度非常好 芋泥蓉非常多 我同同行朋友一齊𝑠ℎ𝑎𝑟𝑒先飲得晒 如果唔係一個人飲就會好飽

🥬燙蕃薯葉 $48

➡️比較少餐廳有番薯葉可供選擇 番薯葉非常嫩滑 如果出街一定要食菜嘅朋友可以揀呢款嚟試吓