2025-04-02
朋友難得返嚟香港,叫我諗吓去邊聚,好彩我知道天星小輪有間海上移動酒吧STAY,上船吹住海風Chill必定難忘呢,而且126年既天星小輪係香港人集體回憶啱哂啦🛳️🛳️🛳️🛳️🛳️🛳️到去碼頭有個神秘入口,朋友還以為去緊搭天星小輪,當攞到張好似船飛嘅ticket同紀念簿,大家立即打個卡先🤭🤭🤭🤭🤭🤭一上到船已經聽到獻唱既live band,再睇埋好有創意嘅Cocktail Drink Menu,例如「Stay home」 就以茶餐廳凍檸茶為主題的雞尾酒 🍹,完全冇酒味但就醉咗了,而「Stay humble」用煙燻做法嘅雞尾酒,寓意人生好多嘢都係過眼雲煙喎🍸🍸🍸🍸🍸🍸船頭及尾勁多個打卡位,配埋無敵海景夠曬feel💘💘,我地最開心係剛巧有一對情侶在船上求婚🎈🎈,雖然唔相識但大家都感受到那甜蜜既氣氛啊👰🏻♀️🤵🏻🎊🎊