2023-06-26 127 浏览
见门口好大个易拉架宣传有台湾烧仙草卖,写住烧仙草嘅配料有芋圆、蕃薯粒、大小珍珠、红豆。我问店员可唔可以走珍珠,佢望咗好耐,好似唔知有呢样产品咁,佢跟住去同另一店员讲,最后确认系可以唔要珍珠。外卖等得唔耐,仲好重手,点知一食先发现唔止走珍珠,系得返烧仙草、红豆同白色嘅丸子(我唔知系咩,都系烟韧口感)。碗嘢成$36,一粒芋圆都冇,劲揾笨。*我提交嘅相片系我自己加咗奶捞埋嚟食,佢本身系冇奶。睇返2019年有个食评赞烧仙草配料好丰富,我就冇咁好彩喇,如果一早知道冇芋圆,我根本唔会帮衬,未食过一碗烧仙草系得红豆同丸子,啲白色丸子仲要痴埋一大嚿咁,煮得劲差,好冇心机,倒自己米咁。呢个价钱好唔值,宁愿买花斑茶社嘅芋圆仙草好过,人哋咁多分店都做到出品水准一致,足料又好食。我今次只系贪就脚先帮衬,点知就中伏。想食芋圆嘅朋友要小心。

2023-06-26
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
  • 没有