2023-01-12
聽咗好多次新泰,今晚終於可以同friend一齊齊腳去食啦🥳門口已經有架toktok 等我哋,原來落咗樓梯仲靚呀!!超有泰國風味啲裝修👍🏼而且員工全部都係著住泰國民族衫,好似我真係去咗旅行嘅一樣😝椰青 $45啲椰青水多到滿瀉🤣好清甜好飲,啱哂配食辣野!👍🏼麵包焗咖喱軟殼蟹 $208好啱打卡😍入面都有成隻軟殼蟹,點咗咖喱食一流!咖喱入面仲有青椒紅椒洋蔥,令成個咖喱多咗一份甜味!所以都唔算好辣!麵包一開頭以為係法包個種好硬,唔太好咬個種,點知係脆得黎又軟軟地,好好食!配咖喱啱哂呀!!印度酥餅 $32為咗可以點咖喱汁,我哋自己再加點咗酥餅,都幾多!佢剪開咗細細塊,啱哂一下就浸落去咖喱入面🤭馬拉盞通菜 $75香香辣辣👍🏼用比較深綠色細條啲嘅通菜,唔係普通係屋企食大大條個隻,索哂馬拉盞嘅味道😚👍🏼好正!不過size略略覺得唔夠食菠蘿炒飯 $ 118成個菠蘿上,好香好型,好啱打卡!!有肉鬆,菠蘿肉,提子乾,仲有臘腸,好香!好夠芒果糯米飯 $68正呀!!上嘅時候熱辣辣,有黑糯米同白糯米!照顧細鍾意唔同口感嘅人,鍾意食硬米嘅人呢就會鍾意食黑糯米,而我就鍾意食白糯米,煙煙韌韌好好食🤤仲要勁多椰漿,每一啖都
椰青 $45
啲椰青水多到滿瀉🤣好清甜好飲,啱哂配食辣野!👍🏼
麵包焗咖喱軟殼蟹 $208
印度酥餅 $32
馬拉盞通菜 $75
菠蘿炒飯 $ 118
芒果糯米飯 $68
正呀!!上嘅時候熱辣辣,有黑糯米同白糯米!照顧細鍾意唔同口感嘅人,鍾意食硬米嘅人呢就會鍾意食黑糯米,而我就鍾意食白糯米,煙煙韌韌好好食🤤仲要勁多椰漿,每一啖都有得點!芒果好香甜!!係一個完美句號💡