2017-12-19 182 浏览
看圖就知道咩事而我比負評。首先菜式很咸,配菜同豬鞍之間可以煮到同一味道,只能給一個服字。我實在不想浪費食物,吃了半塊,我已喝乾了一杯水又一杯,直頭飲水可以飲飽我。滿口咸味,同桌的同感地說口腔咸味揮之不去。一杯熱檸檬水也打救不了我們同行三人。哀哀哀我已經不想再講紅酒燴梨,前菜。心無餘力,只能忍耐接受。我思考左一段時間,到底係廚問題定係豬本身問題。更可能係我問題,前菜一上,我就應該轉身離開。我無見過沙律係4分1個"原件"上,美感!?我第一身感覺,有無洗,我怕肚痛。侍應告訴我,廚是台灣香格里拉的廚師。秒變臉,下!?咁真係太嚇我唔係難吃,而係浪費食物。點解可以煮成咁。一行有三人,各點不同食物,無一幸免。待應很好,服務態度很敬業,很尊重自己行業。唯一無法理解的是點解可以煮得難食過個原本材料味道。廚無水準就無計啦!這是土瓜灣,可是侍應跟我說台灣香格里拉的廚,那麼我是不是該尊重他,說兩句。豬的厚度,大小,肉質是相當理想,入貨不俗。可惜煮到豬無豬味,胡椒鹽蓋過本身味道,尼d都做唔到,鎖水更加唔洗講啦。不如轉slow cook,保留肉質。幾難食既食物都可以起死回生,散少少鹽,輕輕煎一煎就可以上碟。唔好浪
看圖就知道咩事而我比負評。
滿口咸味,同桌的同感地說口腔咸味揮之不去。
一杯熱檸檬水也打救不了我們同行三人。
哀哀哀

我已經不想再講紅酒燴梨,前菜。
心無餘力,只能忍耐接受。
我思考左一段時間,到底係廚問題定係豬本身問題。
更可能係我問題,前菜一上,我就應該轉身離開。
我無見過沙律係4分1個"原件"上,美感!?
我第一身感覺,有無洗,我怕肚痛。

侍應告訴我,廚是台灣香格里拉的廚師
秒變臉,下!?
咁真係太嚇我
唔係難吃,而係浪費食物。
點解可以煮成咁。
一行有三人,各點不同食物,無一幸免。
待應很好,服務態度很敬業,很尊重自己行業。
唯一無法理解的是點解可以煮得難食過個原本材料味道。

豬的厚度,大小,肉質是相當理想,入貨不俗。
不如轉slow cook,保留肉質。

唔好浪費食物,煮的時候請尊重食物。
P.s. 我真係唔想浪費食物,等於浪費生命。