剛好收工去屯門虹橋揾一揾朋友,經過呢間新開既燒臘店發現大排長龍,朋友試過話性價比好高,而且幾好食!所以一於買咗幾款燒味返屋企加餸!睇價錢真係幾平!唔止燒鵝做推廣,連全隻鹽焗雞都只係需要$59就有一隻,唔怪得咁多人排隊!買咗4大盒都只係$200幾蚊!真係Cp值好高!好抵食!阿媽都大贊份量好足!叉燒係超級厚切,啖啖肉,蜜汁剛剛好,唔會過甜,色澤超靚!就算係偏瘦,但係D肉都唔會柴!屋企人都話下次要encore!我自己平日都中意食燒肉,可惜係今日去到燒腩仔已經賣完!不過一般燒肉都好食!唔會有過鹹既狀況,塊皮拎到返屋企食仲係脆卜卜客家鹽焗雞平日買冰鮮雞都要幾十蚊,而家呢盒客家鹽焗雞大大盒都係$59,難怪勁多人排隊買!雞肉好滑,本身夠入味,另外仲送咗蔥油同埋沙薑雞醬,適合重口味人士,超級貼心!燒鵝一樣好有水準,我今次就揀咗上庒,啖啖肉而且油香四溢,再煮返個麵黎配住食就一流啦!
所以一於買咗幾款燒味返屋企加餸!
叉燒係超級厚切,啖啖肉,蜜汁剛剛好,唔會過甜,色澤超靚!

客家鹽焗雞