2010-08-04
昨晚同呀仔一齊返娘家食飯, 打道回府時突然想食糖水, 於是走入大良八記, 之前食過幾次, 價錢同食物質素都ok昨晚一入到去見裝修唔同左, 仲以為轉左手, 跟住呀姐拎張menu俾我, 一睇, 無轉喎, 不過就貴左好多, 一個燉奶要$22, 之前都係十幾蚊, 跟住有個姐姐仔就立即講, 我地價錢改左, 不過用料都改左, 心諗, 算啦, 食碗糖水唧, 呀仔要左腐竹蛋, 我就要左湯圓, 個湯圓要$20, 之前都係十幾蚊, 都未食就已經知唔掂, 想"畢"粒俾呀仔試, 點知一"畢"就痴住隻匙, 連第二粒湯圓都整穿埋, 再食落口, 唉.. 淋pat pat既, d粉痴住晒, 真係好難食, 呀仔既腐竹蛋都唔好得去邊呀仔話東大街咁多間糖水鋪, 以後都唔會再去呢間, black list佢, 失望