2005-06-01 10 浏览
下晝5點左右去到~原來地方真係幾細..好彩唔洗等位^_^ 餐牌上既款式真係唔多~不過勝在創新同唔係太貴~薑汁涼粉~平時食開既涼粉都係一粒粒~呢度竟然係一絲絲幼條~!(不過都有d似一pat蟲~v~哈~)但食落清涼得黎~又帶有濃烈既老薑味~^^~辣辣地~好特別~~龍眼椰果西米露~好清甜~~w~~//裡面有10粒左右既新鮮龍眼肉~之前睇雜誌話佢地係每日將d訂番黎既泰國龍眼拆肉而造成的呢~好厲害..//不過我覺得最有心思既地方~係碗甜品既溫度~' '~坊間既生果西米露通常都用冰打成~會係冰凍的~大熱天時入到舖頭一食就會覺得透心涼~3~不過就會有越食越凍既感覺>~< 但呢度既唔係冰凍的~而係暖番少少~有清涼既感覺~令龍眼既香味更能突出~v~第一啖食我都覺得「好似..唔夠凍喎~_~」但食食下就會覺得剛剛好~^_^~楊枝金露~味道冇乜驚喜~但較一般既多料~!!柚肉呈粉紅色~好靚~冇苦澀味的^_^榴槤pancake~我唔食榴槤既~>_<~//但同行的都話較滿記好味~~比較上多d榴槤少d cream~~p.s.食食下老闆娘(聰嫂??)真係會走埋黎問意見~' '~///(緊

p.s.食食下老闆娘(聰嫂??)真係會走埋黎問意見~' '~///(緊張//)睇得出佢好有誠意去經營呢~^^~