2015-04-23 573 浏览
今日經過旺角同朋友唸住食少少野落肚當個TEA, 經過間素食,睇落OK 唸住入去一試,入面陳設以舒適為主, 枱櫈以4至6 人卡位,顏色以紅白黑為主,就好像一般既素食館一樣, MENU 上面亦標榜自己係以舒適,創新素食為主我地從彩色精美既MENU 入面點左日式芝麻醬山藥,其實呢味菜喺好多地方都試過, 冇乜特別感覺,但算整得合格, 木耳既爽口, 甜酸既芝麻醬同半爽半粉口感山藥既配塔,基本上係無得輸, 所以可以當係一個開胃既小食之後我地點左圍村蓮藕餅, 呢個幾好食, 出面皮煎得剛好脆又乾身不肥不油,入面用左沙葛呢種植物黎做主要用料, 口感清爽, 而且入面既粉漿既密度亦做得剛剛好,讚再來係酸甜芣絲千層夾, 呢個幾特別, 係用芋頭同粉醬做成既餅狀物再喺上面加上芋頭切絲同甜酸醬, 好似食緊厚厚既薯片甘, 口味特別, 值得一試.!最後因為貪新鮮既關係, 我地點左個有機可樂.有機可樂味道特別, 酸酸甜甜,有D似薑啤,山渣味既混合飲料, 但建議大家吾好同可樂去對比, 當係另一樣野黎試會好DOVERALL 其實食物我都幾滿意, 店員都友善, 價錢亦可以接受!
2015-04-22