2016-10-02 227 浏览
一般酒樓都係大圓檯,嚐中菜坊第一個印象俾人感覺非常潮!高枱座位打破傳統酒樓俾人old school 既感覺!枱與枱之間有好多距離,唔會好迫,加上落地玻璃既設計,更有空間感!餐前小食有別與一般傳統酒樓,宜個小食十分特別,味道香辣,餡料有四季豆、青椒、紅椒、菜甫、蝦米等等,非常惹味又豐富!話梅涼瓜條($58)味道非常酸,中意食酸既朋友一定唔可以錯過,好開胃醒神!!!涼瓜口感爽口,酸梅既梅香同酸味深深地滲入涼瓜,所以涼瓜入水口一D都唔苦!!!日式麻醬雞絲粉皮($68),麻醬味非常香濃,加上青瓜,口感更豐富!略有不足既係麻醬唔夠多,若有更多麻醬,撈勻後味道會更佳!姬松茸螺頭燉竹絲雞($288)夠哂滋補養顏想做女神BB,飲宜個湯岩哂!上檯果陣,侍應好細心咁將湯同湯渣分好先奉上,服務真係周到!成盅湯好足料,都分到六至八碗!而且...足足有一隻烏雞唷!!有得食又有得飲,抵呀!!個湯入口好鮮甜,螺頭同雞味都好濃郁!個湯好味又滋補,絕對值得order!