2019-12-07 40 浏览
最近去咗呢間係K11開咗冇耐嘅亞閒泰🇹🇭食飯,佢哋嘅裝修都幾靚,好配合到K11商場一貫嘅大自然藝術style🌳.成個Menu最吸引到我嘅就係阿閒泰虎蝦卜卜蜆冬陰功濃湯飯🍛,我就二話不說就叫左呢個,又可以飲到冬陰功湯🍲,又有飯食🍚,又有虎蝦🦐,又有卜卜蜆,一次過滿足晒多個願望,呢個個味道酸酸辣辣🌶,好香冬陰功味,飯嘅軟硬度適中,虎蝦同埋蜆都夠新鮮,我推介呢個係必食嘅菜式呀👍🏻,記得落埋青檸汁🍋,味道更鮮.另外仲叫咗泰式生蝦刺身🦐,佢嘅presentation係好似飲酒嘅shooters咁🥃,如果你唔怕辣嘅話,可以成杯就咁飲,不過我怕辣🥵,就只係用隻蝦點左啲醬汁嚟食,醬汁酸酸辣辣,十分開胃😋.另外叫咗個幸運七色拼盤,入邊包括阿閒泰秘製三式串燒🍢,泰式單骨雞翼🍖,泰式香煎肉餅,芒果牛油果海蝦米紙卷🥭🥑🦐同埋脆炸薯條🍟,另外仲配上芥末蜜糖同埋梅汁兩款醬汁,令味道更上一層次,一次過就食到七款小食,啱晒兩個人,咁就可以樣樣都試到少少啦🤗