全素麻婆豆腐、蘿蔔糕泡沫、普洱芝士蛋糕,真係非常欣賞餐廳嘅用心製作同創意料理❤️"ᴘᴀɴɪ ᴘᴜʀɪ" - ᴄʀᴀʙ ᴍᴀʏᴏ, ᴄᴜᴄᴜᴍʙᴇʀ (2ᴘᴄs)外型同印度波波真係好似🥸 脆卜卜既波波包住滿瀉既蟹肉,開胃嘅前菜😋"ᴍᴀᴘᴏ ᴛᴏғᴜ "👍🏻👍🏻應該係我人生食過最好食嘅「麻婆豆腐」🥰平時見到Bean Hummus都好驚淡而無味,食到口淡淡,而呢個菜式加咗花椒油,用炒香嘅蘑菇代替肉碎,加埋自家製蓮藕片,食落香口惹味,相當有誠意🥹 個人覺得係必點菜式之一✨ʀᴏᴏᴛ ᴄʀᴀᴄᴋᴇʀsʀᴇᴅ ᴘʀᴀᴡɴ半山熟嘅紅蝦加埋煙燻魚子,煙燻香氣突出😋 咖喱濃湯都係第一次試,味道冇想像中咁濃烈,冇膩感。ᴏᴋʀᴀᴢʜäɴɢᴊɪᴀɴɢ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ʙᴀʟʟᴏᴛᴛɪɴᴇ👍🏻👍🏻無論係雞胸定雞髀都好嫩滑🥹 不得不提配菜嘅係飯糕,少少似食緊飯焦,有淡淡飯香,口感特別。第一次見咁樣既椰菜花,個顏色同造型好似玩具咁🥦 食落去係清新淡雅嘅蔬菜味。Scallops唔知係咪配合新年,竟然有蘿蔔糕味既泡沫,仲有粒粒臘味增加味道層次😋😋✨帶子有煎香過,口感唔錯。"ᴄʜʀʏsᴀɴᴛʜᴇᴍᴜᴍ ᴘᴜ'ᴇʀ'菊花味嘅

"ᴍᴀᴘᴏ ᴛᴏғᴜ "👍🏻👍🏻

ʀᴏᴏᴛ ᴄʀᴀᴄᴋᴇʀsʀᴇᴅ ᴘʀᴀᴡɴ

Scallops

"ᴄʜʀʏsᴀɴᴛʜᴇᴍᴜᴍ ᴘᴜ'ᴇʀ'
菊花味嘅雪糕,略嫌有少少太甜,同焦糖脆脆都幾夾。芝士蛋糕甜而不膩,不過食唔出係普洱味😜😜