2017-05-13
今日係尖沙咀行完街 就同幾個朋友一齊聚舊我地都想搵一個舒適既地方食晚飯 傾下計 仲要好好慶祝我地啱啱搞掂左一堆assignment 同exam😌 我地喺尖沙咀見到一間好有格調既西班牙餐廳 入面仲好熱鬧好有氣氛餐廳裝潢非常有心思 內部好闊絡 仲有一張好專業既吧台 個到擺滿左好多飲品 有酒類飲料同埋無酒精飲品~餐廳亦都有分高枱同埋可以聚埋一齊既獨立枱 各有特色 牆身以木板為主題 天花板亦掛滿左小燈泡 感覺既舒適又浪漫 😙事不宜遲 我地好快就開始點菜~ 朋友都想食啲新款菜式 所以我地就請店員為我地推介左一、兩款新式小菜 味道唔錯 👍🏼🤤Mango Jack 🍹 $45呢杯芒果汁好清新 好似沙冰咁口感十足 芒果味道濃郁 入面仲有其他熱帶水果既味道 非常夏日☀️ 另外佢隻杯既設計都好特別 下面係好似閃電咁 扭曲左 飲得好過癮 😜Banana Milkshake 🍌🥛 $42香蕉奶昔造型好別出心裁 上面放左一串小小既香蕉好可愛 🍌 香蕉同奶昔既比例唔錯 香蕉既香氣冇被牛奶蓋過 反而令奶昔更細滑 相得益彰😆Chx Quesadillas $78好快就上左精緻既菜式 呢個係類似腐皮卷 入面包住左蔬菜同
Mango Jack 🍹 $45
Banana Milkshake 🍌🥛 $42
Chx Quesadillas $78
好快就上左精緻既菜式 呢個係類似腐皮卷 入面包住左蔬菜同埋小量肉絲 佢仲用左咖哩汁作為調味料 好香好好味~
Mushroom Charcoal 🍄🔥
呢道菜式好有趣 一眼睇落似泥同埋石頭 十足十一盆盆栽 😂😂 但原來石頭係好crispy 既蘑菇 而泥係charcoal 下面仲係健康美味既牛油果🥑 青綠色好靚~ 呢道菜既創意十足 雖然個人崇尚食肉主義 但都要表揚下廚師既創意 👍🏼😍
Foie Gras Terrine $88
當日既至愛!鵝肝醬配脆米 😋😋 其實我一向都唔好鵝肝 一黎覺得有陣味 二黎怕肥~但呢個鵝肝醬完全顛覆左我既作風 我食得津津有味~
鵝肝醬好香滑 一啲羶味都冇 而且又唔係用好多油煎煮而成 所以罪惡感冇咁大~重點係佢呢個配搭真係好正!面頭有一粒爆谷同埋甜蜜蜜既熱情果 下面係脆卜卜 又香甜既脆米 味道豐富 😝😝
Tuna Roll $78
西餐好中意用tuna黎做菜式 tuna 既造型太可愛 係圓柱體~一拎上黎差啲誤以為係香腸 🤣🤣 Tuna 係我好中意既美食之一 我中意佢既魚油香 惹味得黎又唔腥🐟 配埋半熟蛋 將佢既鮮味提升到極至 🍳
Bay Lobster Penne $188
龍蝦配通心粉 感覺好豪華😍 聽店員介紹 呢款龍蝦係最新款 體型較大 味道特別鮮🦐 佢既肉質鮮美彈牙 用肉眼都見到龍蝦肉好肥美 😋 本身通心粉係有芝士既 但因為我唔食芝士 所以餐廳好貼心地幫我地走左芝士 🧀🙅🏻
食左頭盤同主菜 點少得飯後甜品 😍 底部係一片特大鮮菠蘿 上面有一球乳酪雪糕 同埋用白朱古力製成既樹葉裝飾 面頭仲有彩色可食用既糖~ 淨係賣相已經非常吸引 食落更正~ 鮮甜多汁既菠蘿🍍同埋香濃既乳酪雪糕🍦都令我地好開胃😋
我同朋友都渡過左愉快既晚上~餐廳除左美食之外 服務態度亦都好親切~店員又好有耐性咁同我地介紹精選菜式 我同朋友都覺得好滿意~
呢到價錢合理 有曬前菜、主菜、甜品同餐飲 係聚會既好地方 我地仲見到唔少朋友、情侶慶祝生日添~☺️