2016-11-17 4232 浏览
如題,前餐飲部同事升職請食飯,佢揀嘅係咪好有說服力先。黎到旺角店樓底好高,沿住樓梯裝修有書櫃燈飾好靚,reception有啲英國電話亭又單車之類既deco同props似豪裝cafe,行入啲Bar枱就似個高級夜店,入到內堂就新潮打邊爐。叫野食當然由同事發版,我地討論既時候,個侍應可能好悶走黎幾之搭話😂,落單果位侍應可能主要負責國內遊客,廣東話都唔正我地唔知佢講乜鬼,我地叫佢都要望實個menu隻隻字抄,最攪鬼係叫1tower 1664,佢抄個全名什麼法國花香xx啤,個部長走返黎問我地叫左乜😂一話1664佢就哦⋯⋯佢都笑左。好喇,叫左頭盤螺肉,好大~~~個碗⋯咁螺都唔算細既夠凍同無沙。個鍋未上有堆字在食既步驟。個椰子雞鍋湯底係椰水黎未滾都已經好香有啲椰肉十飄飄吓,芝麻雞分上既有個沙漏計時幾點可以開黎食,不過準時打開食,雞都係鞋,無乜雞味喎🙄可能俾個裝修令我誤會食貴野對佢地太有期望引發左好多誤會,叫左好多個名未聽過既菜同野食,墨魚丸個樣似黑松露丸😂日本菜籃有不知名菜仲有兩條疑似菜芯但勁大塊葉😅乜鬼野福岡水菜味道似火箭菜苦苦地,來自清森既小松菜個名好AV女優但真身個樣似芫茜,生食好食過熟食。擺盤
叫野食當然由同事發版,我地討論既時候,個侍應可能好悶走黎幾之搭話😂,落單果位侍應可能主要負責國內遊客,廣東話都唔正我地唔知佢講乜鬼,我地叫佢都要望實個menu隻隻字抄,最攪鬼係叫1tower 1664,佢抄個全名什麼法國花香xx啤,個部長走返黎問我地叫左乜😂一話1664佢就哦⋯⋯佢都笑左。好喇,叫左頭盤螺肉,好大~~~個碗⋯咁螺都唔算細既夠凍同無沙。個鍋未上有堆字在食既步驟。個椰子雞鍋湯底係椰水黎未滾都已經好香有啲椰肉十飄飄吓,芝麻雞分上既有個沙漏計時幾點可以開黎食,不過準時打開食,雞都係鞋,無乜雞味喎🙄可能俾個裝修令我誤會食貴野對佢地太有期望引發左好多誤會,叫左好多個名未聽過既菜同野食,墨魚丸個樣似黑松露丸😂日本菜籃有不知名菜仲有兩條疑似菜芯但勁大塊葉😅乜鬼野福岡水菜味道似火箭菜苦苦地,來自清森既小松菜個名好AV女優但真身個樣似芫茜,生食好食過熟食。擺盤似兩朵花既豬肉片成舊落以為會好似花咁散開,又一個誤會黎😂手工豆腐就鬼馬喇,以為好軟好小心處理啦,點知夾唔開好有彈性囉,咬落就覺得似層相識似素雞,是誤會或是彼此欠缺默契😂椰子糯米飯有驚喜,甜甜地有啲紅棗肉壤落個椰芯入面,好似切橙咁開邊,包住既椰肉硬唔知食唔食好,不過幾香既。飲品叫左椰子波蘿沙冰,有塊罐頭菠蘿響杯內但麻麻地。烚烚吓個爐唔著燒fuse,埋單唔貴既,食景,野食主打雞唔滑又唔雞味就扣分,野食賣相靚,同埋叫做食㗎妹(菜大部分來自日本)唔飲藍妹😂出到去先發現生蠔10隻無叫🙈同事請食就好評啦,仲講乜😂
豬肉片
黑松露丸樣墨魚丸