2025-06-08
放工喺旺角近近地想去居酒屋,黎咗一間新餐廳,聽講主廚👨🍳從米芝蓮餐廳請過來,今次認真體驗下先!一上到去個日式🇯🇵裝修真系好有心思,有好多達摩公仔、神枱、打卡牆📸又有許願版🎋可以寫心願掛起,座位亦夠闊落,景觀開陽!原來呢度仲有全港首推日式生日🎂祝福寫字服務❤️需要可以提前預訂!🐂 澳洲M5和牛西冷 $168餐廳嘅神石燒都好高質用上和牛,火候可以自己控制,喺鹽板上面慢慢燒,和牛味濃,配埋藍黃蛋同埋特製嘅飯(用上「鰹魚昆布湯」烹煮)好正!🦞 達摩天丼 $198非常吸睛!大大只嘅龍蝦鋪面,已經起曬肉,仲有大量嘅蟹肉、帶子、吞拿魚蓉,夠曬鮮甜,我自己再加咗只蛋黃蛋,拌埋飯食好奢侈又好好味🤤🥚 招牌巨根玉子燒 $108上枱真系超巨型!有三款口味選擇芝士海苔、焦糖、明太子,啖啖蛋香!🥟 博多豚肉煎餃配烏冬 $88相對前面有創意和驚喜,呢款就比較普通。🍨 黑蜜水信玄餅 $48個甜品好特別好清新!值得試🫶🏻🗻 富士雲魅 $58太靚啦太靚啦!仲有個燈座~ 好夢幻嘅富士山,味道就正常。
🐂 澳洲M5和牛西冷 $168
🦞 達摩天丼 $198
🥚 招牌巨根玉子燒 $108
🥟 博多豚肉煎餃配烏冬 $88
相對前面有創意和驚喜,呢款就比較普通。
🍨 黑蜜水信玄餅 $48
個甜品好特別好清新!值得試🫶🏻
🗻 富士雲魅 $58
太靚啦太靚啦!仲有個燈座~ 好夢幻嘅富士山,味道就正常。