2020-07-02
之前見其他foodie嚟依到打邊爐嘅食物超豐富🤩,除咗有海鮮任食嘅邊爐之外,仲會有埋雞煲同刺身食!乜都想試吓嘅我就決定嚟食吓😋。一坐底店員已經攞咗生果杯🍉🍎🍐同小食魷魚串燒🦑俾我哋,仲好貼心咁介紹會有啲乜嘢食。食完小食之後就有一大盤刺身奉上🍣,有帶子,呑拿魚,油金魚同魷魚🦑🐟,味道鮮甜好食。之後有花膠雞煲上枱🐔,雞肉嫩滑,唔會太咸,花膠份量很多。最後仲有花膠老火湯飲,飲落一啲都無味精味👍🏻,就好似啊媽煲啲湯一樣咁足料鮮甜。未開始打邊爐已經有咁多好嘢食,cp值很高😎!除咗任飲任食嘅食材之外,店員仲會送上一客海鮮船,有龍蝦🦞,賴尿蝦🦐,鮑魚同扇貝,依到嘅海鮮真係意想不到嘅高汁😲,唔會因為係送嘅就張貨就貨。龍蝦肉質鮮甜彈牙,仲要有蝦膏嘅,鮑魚同扇貝用嚟打邊爐都唔會韌同縮水🥳。任飲任食嘅食材都十分高質!有自家製丸子,安格斯牛小排🐮,各式各樣嘅海鮮,響玲同蔬菜🥬......牛小排十分高質🥩,唔會係肥膏多過牛嘅肥牛。蟹柳超超超超長😛。手打丸子都好彈牙。任食嘅海鮮連鮑魚都有🥰,我哋食咗佢同蝦,蟶子,生蠔,全部都好新鮮,人均300幾,海鮮控嚟依到一定可以回本!