2021-10-30
過左一排再次嚟到呢間八幡屋涮涮鍋 店裏面嘅裝修冇變過今次同朋友揀咗150分鐘M5和牛放題,形式方面係半自助,一半手機落單,一半自取湯底揀咗鴛鴦鍋,分別壽喜燒同昆布清湯價錢方面成人每位388蚊,今次咁啱第二位半價加埋都係六百幾蚊兩個👍🏻講吓八款基本醬料,自己就揀咗芝麻醬同埋炸蒜嘅,夠晒惹味,最近口味都變重左🤪飲品有好多選擇,我覺得任飲仲包括啤酒,可以一讚而配料方面,有粟米,菇類,娃娃菜,南瓜等蔬菜,佢會不定時咁refill。亦當然唔少得有炸魚皮,豆卜啦🥰亦有一個雪櫃專擺丸類同雞肉,選擇都唔少㗎 。另一個角落都有好幾款炸物到左重頭戲就係海鮮同肉類,海鮮方面分刺身同火鍋。刺身有赤蝦,大粒帶子,三文魚等。火鍋用既有鮑魚,蝦,聖子,扇貝。肉類有M5和牛,豬肉幾款選擇。我個人覺得大粒帶子好好食,仲可以任叫。赤蝦就只係頭一轉會有,之後只可以叫甜蝦,但比較細隻,加上食落去未解凍得夠,太冰冷。其他就不過不失啦。到肉類啦,食肉獸就梗係唔可以唔叫和牛啦有A4和牛一碟好明顯有分別,肉質同油脂分布比較均勻相對地,第二轉既肉會見到分別不過我自己都幾中意食M5和牛只係覺得有啲薄身🤣最後食埋甜品,有紫米雪條同蜜瓜味
過左一排再次嚟到呢間八幡屋涮涮鍋
店裏面嘅裝修冇變過
湯底揀咗鴛鴦鍋,分別壽喜燒同昆布清湯
飲品有好多選擇,我覺得任飲仲包括啤酒,可以一讚
到肉類啦,食肉獸就梗係唔可以唔叫和牛啦
有A4和牛一碟
好明顯有分別,肉質同油脂分布比較均勻
相對地,第二轉既肉會見到分別
不過我自己都幾中意食M5和牛
只係覺得有啲薄身🤣
最後食埋甜品,有紫米雪條同蜜瓜味雪條
一直我都鍾意食既。蕨餅有驚喜,可惜再拎都無晒啦。好新鮮,有QQ嘅口感好軟熟。甜品時間係做完美嘅句號。