2017-09-12
自從上次食左個失望既放題之後,一直對放題既渴望有增無減😣,幾經辛苦先可以氹到朋友陪我食!!😁今次終於可以滿足到我啦😎一早book左枱,黎到安排坐卡位;地方寬敞坐得舒服;👍呢度仲有自助沙律吧、前菜小食、乳酪雪糕、同多款飲品,但缺點係無熱茶供應,只有熱水,想消消滯同暖下個胃都無得揀…👎小食:辣味炸薯角 – 我同朋友都係薯怪,又點會放過呢個小食先得架。薯角外脆內軟,雖然味道平凡又唔辣,但可以滿足對薯既渴望😜小丸子 – 入面粉漿太多,無椰菜絲係入面,而且只得一粒八爪魚粒,可以唔駛試酸辣鳳爪 – 呢個入味,連個爪入面都有味;好夠酸,食完個胃醒哂🤓辣酒煮花螺 – 螺肉大大粒,唔會太辣,又無沙,唔錯😍其實仲有好多前菜小食,例如螺肉、八爪魚、麻醬豆腐、紅酒炆牛尾、凍蝦、青口、小葡撻等等…刺身大部分我都有試,每款都唔錯且新鮮,好食到叫左兩round!!! 😋😍最開心係單單刺身蝦都已經有四款選擇👍😀(仲有一款泰蝦),蝦既種類係我食過咁多間放題入邊最多!!虎蝦刺身 – 大隻彈牙唔黏口,呢個真係要試;劍魚腩 – 肥美無筋;珍寶大赤蝦 – 係大隻版甜蝦,啖啖肉;三文魚 – 唔夠肥;壽司平時食放題真係十級少食壽司
今次終於可以滿足到我啦😎
辣酒煮花螺 – 螺肉大大粒,唔會太辣,又無沙,唔錯😍
刺身
壽司
平時食放題真係十級少食壽司,但見某D款之前有人介紹過,就即管試少少啦。但認真講,飯係細細粒,但刺身就太薄身,不試乜擺
火炙壽司
蒜香牛油燒牛肉 – 牛肉太乾身;
椒鹽左口邊 – 左口魚好滑,好香口;👍
蒜香牛油燒大赤蝦 – 起濃牛油香,但濃得制;
軍艦手卷
朋友點左香蔥拖羅蓉軍艦 – 個樣係赤身多過似拖羅🤐…朋友話食落無拖羅魚香;
海膽手卷 – 真係起迷你!! 😯朋友兩啖食哂;佢話海膽香,但紫菜淋哂;
創作料理
只係試左香蔥鵝肝帶子同芝士饅魚玉子燒,前者鵝肝算大粒,不過唔夠油香,食落無乜味;後者芝士味完全欠缺,饅魚汁加玉子甜上加甜,個人覺得麻麻
串燒
鹽燒牛舌 – 呢個唔錯,燒得好香,唔乾唔韌唔會太鹹,又有牛香,呢個真係要試😍👍👍
醬燒牛肋串 – 呢個肥到有D似腩肉,但好淋身無牛味,只有醬既甜味
燒有機日本蕃薯仔 – 蕃薯仔唔甜,味道奇怪,食左一粒就放棄佢
燒物
鹽燒鯖花魚 – 魚皮都燒到好脆,肉實淨,加少許檸汁更好
醬燒比目魚 – 比目魚好滑好滑,但個汁唔好食,個味係港式臘腸味😣
黃金焗帆立貝 – 原來係沙律醬焗,醬太多好溜😩,帆立貝算大粒
燒紐西蘭香草羊鞍 – 雖然佢好淋好多汁,但真係騷得制.. 如果你中意食重羊騷味既野,呢個就岩啦;
蒲燒鰻魚 – 無乜骨,OK啦
炸物
吉列炸蠔 – 雖然蠔Juicy,但太厚粉
芝麻雞翼 – 雞皮炸到好脆,但入面仍然有雞汁,肉又滑,真心覺得正!!👍😍
紫心香芋丸 – 唔算太甜,但略嫌內函少左D
呢度既炸物款式比較少,芝士年糕都無,有D失望…😢
天婦羅
第一張order單漏左,要落第二次先到;天婦羅既問題係粉漿太厚,基本上每款半件起一件止..👎
一品料理
黃金咖哩炒蟹 – 偏甜既咖哩,唔算錯但又稱唔上好;蟹肉已經煮到好淋偏霉爛,影響口感
鐵板蒜片牛柳粒 – 呢個趁熱食!! 牛柳唔會太肥又軟身,唔錯👍
黑松露炒什菌 – 每片菇都佈滿黑松露!! 好濃好好味😋😋
主食
清酒煮大蜆 – 蜆肉真係幾大粒,又無沙,正😀。連個清酒都煮得唔錯,唔會有酒既苦澀味
乳酪雪糕有好多topping可以揀,本身唔中意食馬卡龍,只係用黎裝飾;原味乳酪雪糕比朱古力好食。另外仲有雀巢雪糕同阿波蘿雪條、乳酪、生果
總結,有沙律吧,想健康d食菜既人又多一個選擇;👍每個範疇都有好有唔好,最好係刺身類,款多又新鮮😍;但炸物天婦羅等質素麻麻且款式少,呢個有待改進🙁。職員上菜快,清碟都好快,仲會叫我地夾埋d食物清走個碟...🤢
可以一試,但係由於除刺身外,其他方面唔太有驚喜,所以試一次就夠,除非有其他Promotion.