2018-06-03
之前有朋友介紹過呢間日式放題,所以就趁月尾出糧同同事去食餐飽嘅慶祝下。一上到2樓,就大大隻字見到餐廳嘅名,我哋book咗檯,所以唔使等位就已經可以入座喇!落order等嘢食期間,我哋就出咗去飲品區,任拎罐裝飲品或者可以自助斟豆奶,綠茶,鮮橙汁等等,而且更有啤酒清酒梅酒任飲,唔駛另外再加錢!另一邊亦有自助餐區域可以攞沙律,甜品,乳酪雪糕,而且有炸物例如渣忌廉薯餅,烤香腸,炸薯角同埋章魚小丸子,我哋每人都攞咗啲返去share食,熱辣辣同夠脆!1) 刺身拼盤 (⭐⭐⭐⭐⭐)攞返去嘅嘢食都未食完,刺身就即刻送到。刺身拼盤嘅賣相十分吸引,擺得好有心機。三文魚刺身切得夠厚身,所以食落好有口感,希靈魚就夠爽口鮮蝦刺身都尚算鮮甜。2) 拖羅蓉壽司 (⭐⭐⭐⭐⭐)最驚喜嘅係火炙壽司,我最鍾意嘅就係拖羅蓉海膽壽司,拖羅蓉十分清新爽口,加上少量嘅海膽調味,同壽司飯味道好夾。3) 炸彈貓山王 (⭐⭐⭐⭐⭐)鍾意食榴槤嘅朋友就一定唔可以錯過炸彈貓山王。雖然我怕熱氣,但係都忍唔住食咗兩粒。4) 燒牛肉 (⭐⭐⭐⭐⭐)另外餐廳提供左多款熱盤。個人最喜歡嘅係燒牛肉。牛肉燒得半熟,所以肉質嫩滑,牛肉嘅香味突出,加上照燒
薯角、台式腸、章魚燒
1) 刺身拼盤 (⭐⭐⭐⭐⭐)
三文魚、蝦刺身
2) 拖羅蓉壽司 (⭐⭐⭐⭐⭐)
壽司類
3) 炸彈貓山王 (⭐⭐⭐⭐⭐)
貓山炸球
4) 燒牛肉 (⭐⭐⭐⭐⭐)
另外餐廳提供左多款熱盤。個人最喜歡嘅係燒牛肉。牛肉燒得半熟,所以肉質嫩滑,牛肉嘅香味突出,加上照燒汁效果相當唔錯。以放題嘅熱盤嚟講,真係有驚喜。
燒牛肉
埋單每人$300都唔駛,性價比高,有機會會再幫襯。