2018-07-27 194 浏览
很久冇去放題,因為大多食物質素欠佳,即使烹調一般,甚至良好,用料受成品控制下都很不濟,不好吃已經很慘,還要食那麼多不就更慘了麼😩 可是呢間還是強差人意,不能令我對放題唔抵食呢樣野改觀😩 先坐低飲熱綠茶,熱飲仲有柑桔水,ok! 凍飲都係道地,啤酒之類,有廉價味梅酒,不感興趣😩算好吃系列先說好食的— 都是家禽類😦 應該話係煎炸類😂土匪雞翼大家都話好過譚仔的😂 我覺得係正既但差不多啦,已是煎炸類top1😂,乳鴿脾,雞軟骨串,都ok香口而不膩的。紫薯波都幾香,入面的餡粉粉軟軟。熱食top1係圖中最大的壽喜燒,雖然湯過甜一點,也冇蛋,但牛肉和菜都頗多,牛肉頗香,圍住中間的一舊很滑的豆腐,好!一枱人叫了三煲~還可以系列蟹子沙津和海膽手卷都幾好的,海膽都算有鮮味,鰻魚好乾好硬😞不好吃系列大多放題的主角是刺身對吧? 可是除了三文魚過得去,帶子希靈魚體積偏細味道正常,其他都不行🤦‍♀️ 友人說蝦的質地像俾人打了一身的(其實就是不新鮮,肉冧了變黏了啦) 對不起點了的蝦們吃不下你們😩 油金魚好腥,冇該有的甘甜味,白鳥貝很爽口但也有點腥,北寄貝鮑魚片也很一般。另一伏位—牛柳粒,有啲ok有啲友人嚼好耐都嚼不下肚😅

算好吃系列

還可以系列

蟹子沙津和海膽手卷都幾好的,海膽都算有鮮味,鰻魚好乾好硬😞

不好吃系列

另一伏位—牛柳粒,有啲ok有啲友人嚼好耐都嚼不下肚😅 青口不太熱,口感調味都令人不安心🤦‍♀️

過下口癮之甜品

全部是一口的甜品,頗適合在放題的。較特別的是朱古力糯米糍,好濃好傑的。忌廉巴夫都ok,焦糖燉蛋來不及燒啡焦,淡淡的不用試食😅 雪櫃有好多人拎的melon雪條,及雀巢黑芝麻、芒果味雪糕,仲有mega朱古力雪條幾好!可惜一樣都食唔落啦~
题外话/补充资料: 以去一個餐廳晚飯來講,性價比同味道要俾劣評﹔以普遍放題都係食物材料好一般既角度來講,呢個店既食物飲品甜品既款式都算齊,所以俾個OK。
2018-07-18